ANNONS

Dagens fråga

/

Fråga (förkortad): Hej! I somras när jag var höggravid och nervös över att min lillkille skulle bli storebror skrev jag ett inlägg och frågade om du kunde ge lite tips eftersom dina pojkar verkar komma så bra överens. Jag tror att du glömde bort det men kan säga att det har gått jättebra. Storebror säger att han ”elkar” sin lillebror (4 månader) Förstår att du legat sömnlös över detta så jag tänkte lämna en liten uppdatering ;).

(det var visst ingen fråga inser jag nu. Men..)

Svar: HEJ! Och GRATTIS till bebisen! Och förlåt! Många utropstecken, det är för att jag skäms lite. Jag ville verkligen svara dig långt och det var så ooooerhört svårt att få till datortid eftersom Harry sov så pyttelite på dagarna. Kom ihåg att jag skrev typ ”på onsdag ska jag åka pendeltåg, då kan jag kanske svara dig” men Harry bökade för mycket. Och sedan gick det så lång tid. Men vad bra att det gått bra! Haha. Eh. Men om fler undrar, liten sammanfattning:

Det blir ju lite ensidigt när jag bara lägger upp gullbilder. Sixten har alltid varit jättegullig mot Harry MEN han har ju även gjort MASSA saker som man kanske inte skulle benämna som traditionellt ”gulliga”.
Han ville till exempel ofta testa vad som händer när man lyfter, eller slungar, bebisar i foten, och om det funkar att skalla nyfödda. Så länge Harry var bebis-bebis hade vi ständig uppsikt, men jag tänker att det är ganska vanligt när det är tätt mellan barnen. Det var inte förrän ganska nyligen som jag fattade att det faktiskt finns syskon som BARA klappar och gosar och pussar.
När jag lägger upp bilder på när de är ”gulliga” mot varandra så är det för att jag antingen har crazyarrangerat det, som denna bild. Här mutade jag nog Sixten med kex tror jag.
Eller för att de faktiskt är det, som här:
MEN.
På bilden ovan kanske det också är tre sekunder tills Sixten springer rakt igenom Harry så att han flyger tio meter och gallskriker. Inte för att vara taskig, utan för att det är snabbaste vägen till gungan.
Folk som bara läser bloggen får lätt uppfattningen att barnen är så ”lugna och fina”. Fast de är ju mer sjövilda och fina.  Och stilla ibland och det är när de står stilla som jag tar kort.
Men ja, jag tycker att de kommer bra överens och att Sixten är den bästa storebrorsan i hela världen, totalt sett.
Det är en annan grej nu när Harry kan gå också. Han är med i leken på nästan samma villkor vilket gör att de har mycket roligare ihop. OCH att de bråkar om samma boll, mehe.

Nu var det ju visserligen tips som efterfrågades men hinner inte skriva det nu. Om ni har något jättebra få syskon-tips så skriv det gärna! *lat* *men smart*

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00