ANNONS

Resa till Thailand med småbarn del 2

/

Vi börjar med en smäktande motljusbild.

Del 1 finns HÄR.

Maten

Jag hade med mig barnmat till Harry (han var 14 månader senast alltså), två burkar per dag och gröt och massa fruktpuré. Det kändes helt overkill när jag packade väskan, eftersom jag vet att det finns asbra barnvänlig thaimat. MEN jag använde alla burkar.

Han åt ibland av min mat också, men framför allt var det bra att ha när vi satt oss till bords och det tog en timme innan maten kom. Och klockan tre på natten när jetlaggandet härjade. Och som mellanmål när ingen annan ville ha mellanmål. Och när han inte ätit bra på lunchen, asschysst att kunna hiva i honom lite extra någon timme senare utan större ansträngning.

Det är alltså smidigt och underlättar en massa att ha med sig burkar, även om det tvärtom verkar jobbigare just när man packar. (Jag har aldrig sett  barnmatsburkar i thailändska affärer).

Barnvänliga icke starka thairätter är till exempel Fried rice (Khao pad), omelett och nudlar. Och frukt då. Sen finns det oftast svenniga saker som pannkaka, pizza och pasta också, i alla fall på turistrestauranger.

Jag har såvitt jag minns aldrig blivit magsjuk av thaimat på restauranger, och då har jag varit sammanlagt typ ett halvår i Thailand, MEN barnmagar är ju inte lika coola som jag (wöööoo ultimate proof of coolness). I alla fall turistbarnmagar kan säkert vara känsligare för annan bakteriekultur osv. Med Sixten gick det dock jättebra, han älskade fried rice.

Just ja. Den med bra minne minns ju att jag blev magsjuk sista dagen, men då hade jag köpt kyckling på en marknad, inte lika safe men jag fick väl hybris pga trodde att jag hade cool mage.

Fler mattips:

Alcogela händerna innan maten!

Vaccin mot kolera kan man få från 2 års ålder.

Barnstolar finns på typ alla restauranger.

Välling finns ej, ta med.

Modersmjölksersättning finns att köpa. Kolla så att det finns vattenkokare på hotellrummet.

Ta med pipmugg.

Blöjor

Såg att någon frågat om thaiblöjor. De är bra. Ingen anledning att ta med sig hemifrån.

Spjälsäng

Finns ibland på hotell, fråga innan. Jag fick ett tips häromdagen att bädda i en uppblåsbar plaskpool. Bra att ha på dagen också, fylla med vatten och ställa i skuggan och låta barnen plaska och så kan du ligga och götta i solen bredvid. Vilket bra tips, jag önskar att jag hade tänkt på det när jag var där. Jag hade ingen.

Kläder 

Både Sixten och Harry hade nästan bara UV-dräkter på dagarna (inte Harry när han var fyra månader eftersom han tex inte var i solen). Vi hade med oss alldeles för många linnen, t-shirtar och shorts. De flesta använde vi aldrig eftersom de hade långärmat och långbent på kvällen när myggen kom fram (du som frågade om denguefeber, jag skriver om det i nästa thaiinlägg). Vi hade två UV-dräkter per barn eftersom de blir skitiga och blöta. Och sandaler och solhattar. Och tunna långärmade och långbenta kläder på kvällen. Gärna ljusa eftersom myggor gillar mörka kläder mer (läste något om att det beror på att de ser mörka kläder som en landningsbana).

Barnvänlig strand

Jag har varit på Koh Lanta båda gångerna med barn, på stranden Khlong dao. Det finns finare och mysigare stränder, men just Khlong dao passar perfekt om man har ett barn som skiter i föräldrarna och sticker hela tiden eftersom stranden är så bred och lång. Sixten sprang ofta lååååångt bort för att han till exempel såg stora barn spela fotboll och även om man kutar efter är det ju till exempel kul för den som är kvar att åtminstone kunna se dem.

Bästa platsen på jorden för Sixten. INGA VÄGGAR OCH TAK. THE SKY IS THE LIMIT.

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00