9 fantastiska (well..) råd till nyblivna tvåbarnsföräldrar

Apropå att få ett tredje barn, här kommer en lista jag skrev i Mama (nr 9 2014) när Harry var bebis, om råd till nyblivna tvåbarnsföräldrar.

 

1. ”Tänk på att det är samma sak för tvååringen att få ett syskon, som det är för dig om din man tar hem en till fru”.

Kommentar: Ja, allt känns bättre nu när jag fått reda på att storebror känner det jag skulle känna om min man skulle hitta en till fru och säga ”Du Lisa, jag har så mycket kärlek att det räcker till båda, det är viktigt att Elisa (!) får sova med mig nu. Var snäll, ni kommer ha glädje av varandra när ni blir äldre”.

 

2. ”Sätt båda barnen i centrum samtidigt, det går!”

Kommentar: Eh, nej? Om du inte menar att jag ska sätta båda i vårt köpcentrum? Det tycker jag inte man ska göra.

 

3. ”Det är bäst för barnen om det är fyra år mellan dem”.

Kommentar: Okej, vad bra att du sa det. Då fryser jag ner lillebror, så vaknar han två år senare, kylskadad men med i övrigt perfekta förutsättningar.

 

4. ”Varför sover du inte? Sov när bebisen sover!”

Kommentar: Ja, vad korkat av mig att inte sova de där tio minuterna som bebisen sover och storebror ritar på deklarationen och häller ketchup i skorna. Måste vara amningshjärnan!

 

5. ”Låt storebror slänga blöjan när du bytt på lillebror.”

Kommentar: Lite rysk roulette över denna. Det kan gå jättebra. Det KAN också vara så att storebror har kul och stryker ut blöjinnehållet på ditt ben medan du sanerar bajsexplosionen på skötbordet.

 

6. ”Låt brorsan få ta på bebisen så mycket han vill, gör inte så stor grej av det, bebisar tål mycket.”

Kommentar: Jag har ju ingen läkarexamen, men jag tror att det är fel att bowla med bebishuvuden?

 

7. ”Storebror är ju stor nu, han behöver inte sitta i ditt knä när bebisen är där.”

Kommentar: Hur kan han bli större bara för att någon annan är mindre? Storebror behöver mitt knä mer än någonsin.

 

8. ”Vad lätt du har det, du behöver inga råd. Jag såg på facebookbilden hur gullig storebror är mot lillebror, vad skönt för dig”.

Kommentar: Ja. På bilden har han precis sagt (med brittiskt accent) ”Dear mother, please let me help my beloved brother improving his sitting abilities” NOT. Däremot har jag mutat med choklad och i efterhand photoshoppat bort makens bändande armar.

 

9. ”Inget av det föräldrarna säger till varandra första halvåret gills! Förutom om det är positiva grejer.”

Kommentar: Bästa rådet! Det betyder att bland annat ”Skynda dig din sega anus” är raderad ur historiken. Skönt eftersom det heter DITT anus.

 

Jag och Sixten innan det fanns konkurrens. I våra vanliga vardagskläder.

 

Harry två veckor! När denna bild togs hade jag typ SVARTA ringar under ögonen. Bra smink ändå!

 

 1. Knivis. Har intensivgooglat och kommit fram till att ungen är ”high need”. Trodde att det skulle vara såhär, varför skulle folk annars klaga? Känns helt plötsligt väldans orättvist. Har Sixten och Harry varit… Mer vanliga? Orkar jag ge mig på en tvåa??

  Ps. Han har inte friat ännu men han frågade hur det går till (att fria) förra helgen. Sa även i förbifarten att Efva Attling-butiken verkar ha ringklocka. Boka upp helgerna! Om ett tjog år.

 2. HAHAHA uuuuunderbart!! Asså jag haaatade punkt nummer ett, eftersom man fick läsa och höra den miljääärders gånger.
  Tycker ditt svar var klockers.

  Och fy satan vad fina ni var på gravve-kortet! Superfinisar!!
  (gick också alltid klädd så innan vi fick Maja, inte för att lägga nån skugga på henne men det är helt och hållet hennes fel)

 3. Jag väntar mitt andra barn nu, storebror är drygt 2,5 år (fail ang punkt 4) och han har för tillfället något av en livskris där minsta lilla motstånd och varje förskolelämning är en K-A-T-A-S-T-R-O-F. Jag känner lite dubbelt inför unge nummer tvås ankomst.
  Du verkar dock ha kommit en bra bit på väg, och båda barnen ser ut att ha alla kroppsdelar på plats och intakta. Det kanske lyckas även för mig…ehrm, oss. Vi är ju två vuxna i det här..

  1. Jag måste bara säga att det är SÅÅÅÅÅ mycket lättare att ha två barn än att vara gravid och ha en tvååring. Så jag hoppas att det för dig också känns lättare med allt när tvåan är på utsidan istället för i magen. Lycka till!

   1. Tack snälla, jag blir så lycklig över allt sånt positivt! Det är så lätt att det blir pust och frust och andra berättar hur jobbigt det kan vara. Jag längtar så mycket efter att få sitta med honom, 2,5-åringen, i knät. Tätt ihop utan en stor badboll mellan oss. Jag vill kunna orka lyfta upp honom och krama honom när han är ledsen istället för att behöva säga varje gång att jag inte orkar lyfta och bära men vi kan sitta här på golvet, det blir inte samma sak.
    Tack för att du tog dig tid att ge mig lite positiva ord. Kram

 4. Provade nr.5 häromdagen. Bytte blöja i sängen, och lät tvååringen få äran att slänga lillsyrrans blöja i papperskorgen (i annat rum). ”Bajsat!” hörde jag glatt efter några vansinnigt tysta sekunder. ”Mamma, bajsat!”. Anade oråd och gick för att lokalisera stortjejen. Hittade henne i badrummet, och blöjan i toaletten. Genialiskt tänkt av en tvååring tycker jag själv, men det kändes ändå lite halvsunkigt att ta upp blöjan ur toalettvattnet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..