Stolt och skrytig och rädd

 

Sixten fick prova åka slalom. Jag vet ju att han är världens bästa sportmänniska, men SLALOM? Jag lämnade honom och Linus i barnbacken och åkte i vuxenbacken. När jag kom tillbaka till lunch kunde han svänga ASBRA (han föredrog störtlopp när jag gick). Sen ville han tydligen hoppa i hoppen också, och gjorde det.

Jag är svinstolt och skrytig. MEN. Jag när fortfarande en dröm om att han INTE ska vilja bli high risk taking adventurer och åka offpist i lavindrabbade områden och bergsklättra på världens farligaste berg och göra andra helt galna saker senare när han får bestämma själv (som en av hans föräldrar, nämner inga namn).

Det finns ju fler med helt galna treåringar. Någon som haft en som sedan lugnat ner sig lite när hen är äldre och INTE åkt offpist i laviner utan säger ”Jag älskar mest att sporta säkra sporter och ta det lugnt och ha det gött med mina icke high risk taking-kompisar och min familj så klart, i synnerhet min mamma.” NÅGON? Eller någon som var en själv.

Slalomfilm finns i alla fall på instagram (jag heter Knivlisa där). Om ni ser den får ni även höra hur jag låter på exakt alla filmer som finns på Sixten, men jag tyglade mig på denna eftersom det fanns folk i närheten.

  1. fansan skriver:

    Hehe känner igen det där. Skulle säga att min mamma ev ångrar att hon introducerade mig för skidåkning som tvååring. Som 20-åring älskar jag nu ”high risk taking adventur och åka offpist i lavindrabbade områden”. Efter att jag stått 250 m från då en lavin gått (ja det var sjukt läskigt) beställde hon största säkerhets paketet med typ all lavinutrustning/säkerhetsutrustning som finns åt mig i ren panik. Numer kräver hon nästan kontinuerlig sms kontakt med mig under varje skiddag(blir rätt många), ganska dåligt ändå då offpist områden har inte ofta så bra mobiltäckning är allt jag säger –> hyperventilerande mamma om man inte svarat efter en halvtimma….

    1. Ååååååååå får typ ont i hjärtat för din kära mors skull. Gulliga mamma. Snällt att du vill ha tät kontakt med henne dock. Vill och vill. Åh vad jag hoppas att Sixten vill ha det med mig när han är i lavinerna. Suck, jag har inget hopp kvar om att han inte kommer bli lavinåkare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..