Tydligt tecken på att man är småbarnsförälder

Man skär sina EGNA köttbullar.

IMG_0164.JPG

 1. Lisa, kanske kan du hjälpa mig att förstå följande? Jag har två barn som är 1,5 år respektive 1,5 månad. Det var en vecka sedan jag duschade och tvättade håret. Mina kläder är nerkräkta. När jag väl kommer utanför dörren sitter lilla tjejen i sjal och tiden spenderas med att samla sten/jaga fjärilar och kasta saker i vattnet med den äldsta. På kvällarna sitter jag och minstingen själva i ett rum under tiden som kvällskoliken rasar som värst. Så till min fråga, är det bara jag som har det såhär? Sover alla andra bebisar snällt i vagn och ler soligt i babysitter under tiden som mor duschar? På bloggar läser jag ”nu har det gått 4 veckor efter förlossningen, dags att jag börjar träna”, ”efter en tuff natt var det skönt med ett besök hos frisören”. Jag fattar inte? Jag hittar inte ens tid att duscha? Hur skulle jag kunna träna och gå till frisören? Dricka kaffe på ett café?! Med en kolikbebis och vild 1,5 åring?! Snälla säg mig att alla andra ljuger, iaf lite grand…

  1. Söta gulliga du, jag vill svara längre på detta men har dåligt batteri och är på semester. Det blir SÅÅÅ mycket bättre än du har det nu. De som har det SOFT har också det där som du inte har, som till exempel ett lugnt storasyskon som går på förskola eller en bebis utan kolik som sover mycket eller en partner som är frilans eller kanske en farmor som hjälper till megamycket eller något annat som gör skillnaden mellan liv och död. jag hade det jobbigt i början, de första 3-4 månaderna, sen vände det och det blev som ett nytt liv när Sixten var frisk lite oftare och jag sov bättre på nätterna. DET BLIR BÄTTRE HÅLL UT ! Och be om hjälp om det finns!! Folk älskar att hjälpa till! Be en kompis komma och håll barnen i schack så du får duscha!! Tusen kramar och kärlek

    1. Elin skriver:

     Var i din situation för ett år sedan. Det blir bättre! Härda ut! Det första halvåret var som ett töcken, sen successivt bättre till att nu vara riktigt bra om än utmattande ibland. Ta all hjälp du kan. Försök inte vara så duktig (läs: tv, platta är ok som underhållning). Heja!!!

     1. Känns så skönt att höra, snart åker vi till landet där hela tjocka släkten väntar. Då ska jag inte göra ett skit, typ iaf

  1. Tvåbarnschocken, jag har bara ett barn (7 månader) och de första månaderna var riktigt påfrestande. Tror att koliken var det som påverkade mig mest, men så här i efterhand har jag hört tips om öronproppar och jag vill sprida detta till ALLA föräldrar som har kolikbarn. Tänk att inte höra det där allra gällaste skriken, det kanske låter hemskt att inte höra sitt skrikande barn, men jag tror att bebisen har det bäst när man kan vara nära och trösta och orka. Ljud påverkar de flesta något oerhört, öronproppar låter som rena rama drömmen! Hjälper inte mot fett hår och kräkfläckar dock, men kanske kan hjälpa lite med ork att uthärda några jobbiga skriktimmar varje kväll!

   1. Tack sötis, öronpropparna är min bästa vän sedan förra barnet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..