ANNONS

En bloggintervju med mig själv

/

Bloggkommentatorerna ville att bloggare skulle svara på en lista med frågor. Of course.

Hur länge har du bloggat?

Som Knivlisa sedan februari 2007. Då jobbade jag som telefonförsäljare och skrev ner konstiga konversationer jag hade med folk.

Till exempel.

telefonförsäljare

Jag och Linus träffades för övrigt på detta jobb 2003 (jag jobbade där till och från mellan olika resor). Vi var impade av varandras säljteknik, sen hånglade jag upp honom i hissen. Blev dock ihop långt senare. Vår chef skrev ett jättefint brev till vårt bröllop.

På denna tid 2007-2010 typ skrev mycket om när Linus pratade i sömnen. Här och här finns kategorier med sömnprat.

sömnprat

På vilka sajter har du bloggat?

Knivlisa.blogg.se, Knivlisa.devote.se och här på Mama.

Gamla headers? 

header1

b3a52d37b5d7ed7106421a2ec0568b50

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?

Jag med min iphone. Hoppbilder tar andra runt omkring, men de flesta tycker jag är jobbig när jag har utförliga instruktioner för att det ska bli bra, vilket det oftast inte blir på första försöket. Jag har med min storkamera (canon) ibland men den är jobbig att släpa på.

Vad är det bästa med att blogga?

 

Bästa och bästa. Blogga är ett grundläggande basbehov för mig. En av de fyra pelarna på vilka livet vilar och balanserar. Jag måste äta, sova, umgås och blogga. Och jag älskar kommentarer. En av alla kommentarer jag minns (på ett inlägg om att jag och en kompis ville ha glasögon och att vi hoppade från höga saker för att vi ville få kryckor.)

kommentar

Vad är det sämsta med att blogga?

Att dåliga kommentarer får alldeles för stort utrymme. Jag är väldigt förskonad från taskiga kommentarer, typ alla ni är ju så fantastiska och kloka som det går att vara, men ibland hittar det hit trolliga personer. Och om jag är osövd, sliten eller pms-ig så anpassar jag mig efter deras potentiella närvaro när jag skriver, hur mycket jag än vill otänka på dem.

Vilket inlägg har fått flest kommentarer?

Det med namnförslag till Harry. 401 kommentarer. När man klickar på detta kommer ett annat namninlägg upp ovanför men det gör inget för det var ett roligt inlägg om när jag var KNÄCKT OCH GRÄT när Harry var några veckor. Hade glömt att jag skrev det, men minns nu. Oj oj oj.

Hur många läsare har du i månaden?

Per månad vet jag inte men per vecka 15 000 -20 000 helt unika enligt google analytics.

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?

Vet inte, när som helst. Typ alla inlägg skrivna nu på sommaren har varit från när jag går på toa. Då slipper man säga hela ”kan jag gå och blogga nu”-grejen när det är en massa folk i närheten. Lättare att säga att man ska skita, och så går man iväg som en helt vanlig långbajsarkille och skiter i 20 minuter, fast man egentligen laddar upp bilder och fipplar.

Har du lärt känna någon via bloggen?

Till exempel Josefin Knave, Hej hej vardag, Bloggkommentatorerna, Spiderchick, Egoina.

BK, Spider och Egoina KÄNNER jag väl egentligen inte, men det känns så eftersom jag läst dem sedan 2007 och jag älskar dem, de är fruktansvärt bra tjejer.

Nämn en blogg som du gillar. 

Bloggkommentatorerna. Alltid den första bloggen jag läser, och har så varit de senaste 7 åren. De är kloka, roliga, chilla och har självdistans. Nyanserade och fattar grejen, vad det än gäller.

Vilket är det bästa bud du har fått?

Barnklädesbudet från Åhléns. Barnen var inte hemma men jag fantiserade om hur glade de skulle bli.

11142304_706181912826095_1373030731_n

IMG_7031-720x540
IMG_7032-720x540

Kan du leva på att blogga?

Nej, men det ger en bra bas för frilanseri.

Hur ser du ut när du bloggar?

Så här, eftersom jag sitter på toa.

IMG_3542.JPG

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Försöker skriva 14.

Hur länge kommer du att blogga?

Jag har bloggat mer än 8 år utan avbrott och ser ingen anledning att sluta någonsin. Det känns opepp ibland men det brukar ju bli bra igen.

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00