Grattis Harry två år!

20131020-235004

Detta var för två år sedan exakt. BF+15 och de tog hål på hinnorna. Jag var öppen fem centimeter utan en enda värk när jag kom in. För att jag redan var så uttänjd sedan Sixten.

Han kom ut efter en och en halv timmes värkar. Man skäms ju typ för att det var så smidigt. HÄR och HÄR finns förlossningsberättelserna.

20131022-205842

Sminket sitter fortfarande.

 

Harpan och handskritualen.

20131022-205853

Grattis älskade älsk på tvåårsdagen.

IMG_3984-e1416851006888-613x920

 

 

 1. Maja skriver:

  Tack ska du ha för att du tog dig tid att förklara. Förstår mycket bättre nu. Inte alls så farligt som jag själv lyckats inbilla mig. Ditt svar gjorde susen!

 2. Det hon syftar på är ju livmoderhalsmunnen. Den man tar cellprov på. Den vidgas lite efter grav/förlossning, men det spelar ju ingen roll. Det är rätt långt in… Den står inte öppen 5 cm för jämnan (inte ens 1 cm), utan grav och stundade förlossning har förberett för att barnet ska kunna passera. Slidan tänjs ju också ut lite, men många får tillbaka samma ”tightness” som förut, andra inte. Jag tror inte att jättemånga tycker att det är ett stort problem. Skillnad förstås om man får komplikationer i form av (större) bristningar/rupturer.

 3. Maja skriver:

  Jag är sådär fasligt rädd för graviditet just för det faktumet att man spricker och blir uttänjd och alla dessa små trevliga inslag (ironi)… Jag förstår att inget går upp emot att sedan faktiskt hålla i det lilla livet, men när du skriver uttänjd, är det alltså definitivt, det går inte tillbaka en aning, eller som det en gång var?? Jag är seriös, har aldrig frågat någon tidigare, vet ej, blir så närgånget om man ska fråga öga mot öga!

  1. Knasig webbläsare. Min förra kommentar var svar till Maja.

 4. Grattis Harry och jag hoppas på att följa ditt exempel med en snabb o enkel förlossning andra gången!

 5. HG skriver:

  Grattis! Harry är så söt och han och min dotter (som fyller 2 om en vecka) är så äktenskapslika att jag tycker de verkligen borde gifta sig när de blir ”stora”.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..