Dagens fråga om sliduttänjning vid förlossningar

Fick en fråga om det här med uttänjning, efter att jag skrev om att jag blev så sjukt uttänjd efter Sixten att Harry ba swish for ut assnabbt sen.

IMG_5375.PNG

 

Det är alltid lite svårt att svara på detta eftersom jag vill säga att kroppen läker ihop SVINBRA så att till exempel Maja inte ska vara rädd. Men många får ju svårare skador också och då blir det så pissigt att säga att allt är fantastiskt.

MEN om vi snackar de som inte får skador, utan bara pratar the actual tightness eller otightness för någon som fött då. Olika för alla säkert (har jag safeat tillräckligt nu?), men när jag sa att jag var uttänjd menade jag mest det som är längre upp i livmoderhalsen eller vad det nu är. Resten känns som förr. Fast jag kanske helt saknar självkännedom. Ska fråga Linus. Lovar att publicera hans svar.

 

IMG_5376.PNG

Vilken cliffhanger va.

Eller clitthanger snarare.

 1. Maja skriver:

  TACK alla ni udberbara kvinnor som tagit er tid att svara! Och tack till dig Lisa för att du lyfte min lite känsliga undring, så tacksam till er, alla!
  Bamsekram!
  PS. Nu ska jag ut och leta efter en man som kan ge mig ett litet underverk så får vi se hur det blir med det sen 🙂

 2. Emy skriver:

  Jag har fött två barn vaginalt och är förvånad över vad kroppen klarar av och återhämta sig så bra!

  Jag blev tajtare efter första förlossningen då jag fick en liten bristning och fick sy två stygn nedåt mot röven. Själva ärrvävnaden blir lätt stel och inte lika elastisk som omgivande hud = tajtare fitty. Gjorde lite halvhjärtade knipövningar och det hjälpte säkert också. Sen efter andra förlossningen, för två månader sen, har jag varit väldigt ihärdig med mina knipövningar och kniper som en tok hela tiden. Nu är fitty ännu tajtare än innan och jag kommer hårdare!

 3. Karma, Karolina. Karma.

 4. Men win! Gjorde du något speciellt för att förtjäna det där bra stygnet? Ska be om det nästa gång ”ursäkta, syr du en liten smygmaska där fram är du gullig?”.

 5. Linda skriver:

  Mitt andra barn (men första vaginala förlossning) födde jag för nio månader sedan. Jag sprack en del och fick dessutom en blodutgjutelse i underlivet vilket inte är så skönt. Men det går över. Jag var jätterädd att vi inte skulle kunna ha sex igen då det inte gick så bra först när vi försökte. Sökte gynekolog och det visade sig att mina slemhinnor var jättesköra. Vilket är vanligt när man ammar för kroppen hamnar typ som i klimakteriet då. Fick då östrogen att ta lokalt i slidan vilket hjälpte jättebra. Vill bara skriva detta om det är fler som inte får det att funka så finns det hjälp att få. Nu kan jag hålla med vissa som skriver att det är bättre sex än vad det var innan.. Det känns mer på något vis.

  Enligt min man är det ingen skillnad sen innan barn. Men han kan ju bara vara snäll 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..