Sorgligaste jag sett med flit

När jag var 14 läste jag Utvandrarna för första gången. När Kristinas och Karl-Oskars lilla dotter Anna dog av att ha ätit för mycket gröt, grät jag mig till sömns kanske en vecka. Det var typ den största sorgen jag upplevt. Och då hade jag ändå varit olyckligt kär i elva år äldre Bert-Ola i tre år.

I alla fall.
Nu innan vi skulle se Kristina från Duvemåla var jag SÅ orolig för min reaktion på Annas död. Hur dåligt skulle jag egentligen må? Jag hade inte behövt oroa mig, det var ju ganska självklart vad som skulle hända. Jag började gråta redan när de lagade gröten, ännu mer när Anna gick iväg.

Linus tyckte jag var ganska skum när jag genom tårarna fick fram ”Ho-hon s-ska g-gå ner med gröten och d-d-dö nu”.

Sen dog hon.

IMG_7020.JPG

Gammal gråtbild.

IMG_7024.JPG

 1. sessa skriver:

  För att inte tala om i andra akten när hon kommer fram till Kristina och hämtar sina skor. .. snyft!!! Jag grät mig igenom hela musikaljäveln. Vill så gärna se den igen men vågar inte
  …. ?

 2. C skriver:

  Vänta lite nu, är Kristina från Duvemåla och utvandrarna samma historia? HUR har det undgått mig?

 3. Helena: Hahaha!! Jag har skrivit om honom förut! Prova googla knivlisa Bert-Ola så hittar du kanske något!

 4. Monna skriver:

  Ååå jag såg den för tre helger sen och var också orolig för hur jag skulle ta den scenen.. Började gråta när ridån gick upp och grät hela första halvtimmen. Gräääääät! Det började svida i läpparna av allt saltvatten.
  Spoiler: Sen tänkte jag när hon dött ”okej, det var ju verkligen inte farligt” och andades ut och så kom uppskjutet! Bööööööl!

  1. JAG VEEEET!!!! Haha exakt!! Åh vad fint att vi förenas i denna uppskjutstragedi.

 5. Helena skriver:

  11 år äldre Bert-Ola i 3 år ???, jag skrattar ihjäl mig!! Berätta mer! Sorgligt med gröten och det men jag garvade så mycket åt kärlekssorgen så det tog över lite.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..