ANNONS

Ironikurs med smart 9-åring

/

Linus (pekar på byggnad i Uppsala): Här pluggade jag förut!

Barnens 9-åriga kusin: Intressant.

Jag: Du låter ironisk.

Kusin: Ja, men det var jag inte. Det bara lät så.

Jag: Jaha.

Kusin: Det är ju omöjligt att säga intressant utan att låta ironisk.

Jag: JA! Verkligen.

Kusin: Det är bättre att säga ointressant.

Jag: Och låta ironisk, om man nu vill framföra att något är intressant.

Kusin: Mm.

Jag: Ointressant.

Kusin: Ointressant.

Så fascinerande med barn som vet vad ironi är. Det visste inte barn när jag gick i lågstadiet. Eller vi behärskade det på en basic nivå, men kallade det Den rätta tekniken. Eller okej JAG kallade det det.

De stora barnen sa liksom ”ÖH, SNYGGA SKOR” om skor de tyckte var fula, och ”ÖH SCHYSST” när något var oschysst. Och jag ville lära ut den här coolfaktorförhöjande kommunikationsmetoden, och hade därför skola med min fyra år yngre syster, där jag lärde ut Den rätta tekniken. Hon trodde dock inte på mig.

– Nej, om något är fint så är det ju fint, inte fult, jag ska fråga mamma. MAMMA, om något är fint är det ju fint, inte fult va. VA?

– Nej lilla gumman, om något är fint är det fint, inte fult.

SÅÅ IRRIIIIIIIIII.

IMG_7354.PNG

2
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00