Jag försökte rulla bröstet över axeln

unnamed

img_9180.jpg

Nu har jag använt min BH som jag berättade om, i en vecka. Det är alltså första gången i mitt liv som jag har haft en BH med rätt storlek. Folk jag berättar detta för tycker att det är helt sjukt, men jag har i hela mitt liv, sedan brösten började finnas, haft en BH som är 15 cm för stor i omkrets. Jag har alltid köpt storlek 80 trots att jag har 65.

Detta har lett till att BH:ar så klart gett asdåligt stöd och att jag HELA tiden går omkring och drar ner den i ryggen eftersom den åker upp. Märker jag NU eftersom det inte finns något att dra ner. Jag är en människa som går omkring och liksom fiskar ner BH:n i ryggen. Det går på någon sorts autopilot, men nu finns det inget att dra ner eftersom den sitter som en himla smäck överallt. Och jag inser NU att en normal människa med en lämplig storlek inte går runt och DRAR i sin BH hela dagarna?

HUR kan jag då inte ha noterat att jag alltid haft fel storlek, och tänkt ett extra varv, undrar kanske någon nu. För att jag inte har ägnat BH:ar någon tanke alls. Jag har alltid tänkt BH som BH. Storlek som storlek. Jag har alltid köpt utan att prova och aldrig reflekterat över att mina bröst och min rygg och min tid (alltså räknar man ut hur mycket tid som gått åt till att dra ner BH:n i ryggen blir det ju jättemycket) skulle kunna ha ett bättre liv.

En till bröstanekdot jag kom att tänka på, nu när vi ändå pratar bröst. Ni vet när brösten började växa. Jag var 8 år och det blev först som en kula på högra bröstet. Jag var VERKLIGEN inte redo att bli så stor, så jag försökte rulla kulan under huden över axeln, så att bröstet skulle växa på ryggen i stället. Tänkte det var bättre. Alltså jag VAR smart också, men kanske inte just på bröstområdet. Vilket jag ju bevisligen inte varit någon gång i livet. Storlek 80 alltså.

Här är mitt livs första BH som sitter extremt bra. Shape up heter den och ingår i Magic Boost-kollektionen.

img_9177.jpg
IMG_8975.JPG

Jag gick tillbaka dit och köpte fler BH:ar i rätt storlek i dag.

img_9178.jpg

img_9179.jpg
img_9182.jpg

 1. Sara skriver:

  Har förstått länge att jag har haft fel storlek men har mest använt en gammal urtvättad sport-BH som absolut inte lämpar sig för idrott. Så mjukt och skönt men fult.
  Men idag, inspirerad av dig, gick jag äntligen till en underklädesbutik! Och blev jättebesviken 🙁
  Tanten i affären slängde in BH efter BH in i provhytten och till slut sa hon ”Den där sitter perfekt!” och den var så obekväm att jag ville gråta.
  Så jag gick till en vanlig klädbutik och hittade en som satt perfekt (till en tredjedel av priset dessutom!), två omkretsstorlekar mindre och två kupstorlekar större!
  Nu är både jag och plånboken nöjda!

 2. jossan skriver:

  Haha vänta va? Gick den där kulan att flytta på? Måste ju gjort jätteont :O

 3. Att du har köpt en BH i rätt storlek vill man väl ändå sammanfatta med ett enda ord som tillhör både svenskan och engelskan: – bra.

 4. Den på sista bilden ser asskön ut! Måste fasen kolla var närmaste Triumph-butik ligger! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..