Det stora chokladdilemmat

I går skrämde jag min kollega Pearl så mycket att hon skakade typ. Jag insåg att jag gått för långt efter en stund, så eftersom hon inte själv kunde frambringa energi att straffa mig, straffade jag mig själv genom att ha denna på näsan resten av dagen. Typ.

img_0274.jpg

På lunchen såg jag världens finaste skylt i affären.

img_0206.jpg

 

Efter jobbet började jag kampen för att bli blond igen. Jag färgar håret mörkt typ vart femte år och ångrar mig alltid. Påminn mig om det om fem år.

img_0272.jpg

En sak som jag tycker är svår är när folk säger ”Ta så mycket du vill”. Sitter man hos frisören i jättelänge och har den här lilla boxen framför sig så kommer man ju vilja äta upp HELA eftersom bitarna är jättesmå och inte så extremt många. Men det är ju fel att äta upp exakt hela. Så vad är egentligen praxis? 25 %?

Jag förstår att man inte direkt kan säga ”Ta 25 % av chokladen”, och säger man ”Smaka gärna chokladen” eller ”Ät så mycket du tycker känns passande” låter det ju snålt. Jobbigt detta. Jag åt kanske hälften, förlåt frisören om det var fel men det är väldigt svårt att veta.

img_0273.jpg

Sen träffade jag mina kompisar.

img_0288.jpg

Min kompis Frida har fått BARN! SÅ sjukt underbart att ha en femveckors i famnen. Ni fattar inte hur mycket jag vill ha en bebis till. Eller jo det gör ni nog, det är Linus som inte fattar.

img_0276.jpg

img_0277.jpg

img_0275.jpg

 

 1. Frida H? Hälsa grattis om så är fallet!

 2. L skriver:

  Åh! Älskar skylten (och låten)! 😀
  Och ost…

 3. Åsa skriver:

  Ah, känslan av att inte räcka till tror jag dyker upp i samma sekund som barnet kommer ut, oavsett om hen får syskon eller ej. ”Man ångrar bara dom barn man inte fick” läste jag nånstans och la på minnet 🙂 Här hemma har vi fått fyra barn på 4.5 år och det är tufft periodvis men jag skulle inte byta bort det för allt i världen men några fler blir det nog inte heller 😉

 4. C skriver:

  Jag skulle också jättegärna ha tre barn men nu har vi bestämt oss för att vänta ett år och se hur det ser ut hemma då,för som Åsa S skrev kan jag också känna att jag har svårt att räcka till. minstingen på 2 år 1 mån är i en sjukt fysisk period och jag kan knappt nudda vid stora (4 år 2 mån) utan att han kommer och börjar bråka tills han får min uppmärksamhet igen. Så även både jag och min man vill känns det inte rätt mot stora just nu. Plus att vi bor utomlands och redan nu betalar en bra summa på förskolan som blir skola för stora nästa år. Sen blir man ju inte yngre så det kan stressa mig, fyller 35 i år. Hoppas i alla fall att ni satsar på en trea, är så roligt att läsa om dina barn!

 5. Åsa S skriver:

  Hej Lisa! Precis innan jag öppnade din blogg så tänkte jag på din hårfärg. Vad är oddsen att du sedan skriver om just detta? ? blir för övrigt riktigt imponerad över att du längtar efter ett tredje barn. Jag har två barn på två och fem år och känner ganska ofta att jag har svårt att räcka till. Hur tänker du där?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..