Kan man flytta till Östersund?

Vi är i min hemstad Östersund nu! Som jag berättat förr vill jag alltid flytta hit de tre första dagarna jag är här. 

Det finns dock ett stort problem jag aldrig förr tänkt på. Östersund är så himla vinterstad. Och det är ju fine om man bara måste vara ute tre timmar per dag, men det funkar ju inte riktigt så om Linus finns i familjen, vilket han gör. Har man varit ute och lekt och sportat i fyra fem timmar och därför säger ”Nu kan vi väl gå in”, svarar han typ ”VA, varför så bråttom, det är ju inte ens mörkt än?”. Alla gånger av alla. 

Vinterstad är på det sättet en av de sämsta sakerna för relationen som kan finnas. Orka BO i en? Och jag kan ju inte gärna gå in själv för då blir jag den tråkiga och jag vill ju vara med barnen och en liten snöloppa kan räkna ut att barn vill vara ute. Och då skulle de stanna ute till läggning.

ÄLSKAR Stockholms snöfria frihet.
MEN. Eftersom det är dag ett vill jag trots allt SÅ gärna flytta hit.  

  
  
  
  
  
  
  
  
 

 1. Unkas skriver:

  Vad är det för curlande? Det är ju bara att säga att det är dags att gå in och att han får vara ute igen dagen därpå. Väldigt fascinerande med personer som styrs så mycket av sina barn trots att det borde vara tvärtom.

 2. J skriver:

  Men ja! Flytta hit! Östersund är ju typ Sveriges bäst bevarade pärla! Vi flyttade upp från Stockholm för drygt ett år sedan och fördelarna är helt sjukt många. Bäst av allt – tiden oktober till och med april är fantastisk för det mesta. Snö är ju jobbigt. I Stockholm. Mars är en smutsig, geggig och regnig månad. I Stockholm. November är mörk, kall och deppig. I Stockholm. I Östersund är november snöfall och förväntan. Mars är underbar vårvinter och snön blir plötsligt ens vän. Sommaren är grön, grön, grön. Storsjöodjur och Yran. Snälla kom hit. Livet är för kort för att inte leva i Jämtland. Puss!

  1. Åååååååh!!!!! Du är fantastisk för min Jämtlandslängtan! Men jag måste få veta vad du hade för inställning till att leka i snö när du bodde i Stockholm! Längtar du tillbaka ibland och till vad? Vad saknar du i Ö? Kram

   1. J skriver:

    Jag gillar snö men i Sthlm är den ju mest i vägen, den blir blöt, skitig och inte alls särskilt inbjudande. Här uppe är den mer vänskaplig, den gör det ljust under den mörka tiden och eftersom liksom alltid är där på vintern MÅSTE man inte ut och leka så fort den dyker upp. Enda problemet är väl att den dröjer sig kvar lite för länge. Jag saknar maj i Srockholm, när det är så vackert! Här är inte våren lika härlig. Sen saknar jag mina kollegor och annat löst folk som man liksom inte ringer eller hälsar på efter att ha flyttat… Vännerna däremot har vi ju kvar även om vi inte ses lika ofta. Men vad saknar jag mer?…. Hm, riktigt bra yogaställen, Fotografiska, akki sushi och mitt vaxställe hehe… Men Stockholm är ju bara 50 min bort med flyg ?

 3. Helena skriver:

  Du får flytta var du vill bara du inte slutar blogga. Så det så.
  Jag har för övrigt gjort ett försök med att lämna storstaden för landet. Bor ute på vischan i väst-Sverige m man o två barn. Vi älskar havet. Men inte mörkret. Och inte pendlandet. Och inte att ha två bilar.. Och! Vår familj älskar att vara ute men inte lika mycket som typ familjerna här. Alla har hund, katt, häst, höns. Tutti. O det blir mycket jobb extra! Helt klart värt det, menar vissa.
  Jag tror att jag inte har tillräckligt stort intresse av ALL natur o natur som man kanske ska ha för att njuta till 100%. Det är mina tankar om flytt bort från storstad. Klem o kos.

  1. Tack!! Jag älskar lagom mycket natur men jag tror att jag måste ha tillgång till storstad. VET dock inte, jag kanske bara fått för mig det. Är livrädd för att spontanköpa en villa här i Ö och sedan börja kalla staden för typ döstersund för att jag vantrivs. Kram

 4. M skriver:

  Väljer vinterstad alla gånger! Bor drygt 100 mil norr om Östersund och det är så mycket mer värt att vara ute här än i Sydsverige (där jag bodde tidigare). Väljer snö framför slask och gegga, riktiga årstider framför ett halvårs novembergråhet, norrsken/midnattssol/ljus- och väderförändringar framför ‘mulet med duggregn’. Dubbdäck på cykeln, barnen på spark till förskolan, stora åker skidor till skolan, isfiske/topptur/ripjakt/bärplockning/fågelskådning som förskoleaktiviteter. Alla andra familjer är också terränggående och kan hantera att göra upp eld, valla skidor, laga mat utomhus etc. Det dyker alltid upp ett gäng familjer när man skickar gruppmeddelande om att ses i skogen/skidbacken/stranden/fjället..

 5. M skriver:

  A

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..