Orosnivån på utlandsresa – innan vs efter barn

IMG_2342

Innan barn: När jag får barn kommer vi att bli en sådan där familj som reser runt i typ Afrika med dreadsbarn som pratar flytande swahili i djungeln och typ tämjer en egen hyena. Kommer inte låta barn få hindra alla farliga resor jag vill göra.

Efter barn: Älskling kommer du ihåg att vi brukade gilla att resa? Vi kanske ska vara lite galna och boka en charter?

 

Innan barn: Men alltså kan alla föräldrar slappna av? De släpper ALDRIG barnen med blicken. Härlig semester när man har nervöspsykos, verkligen.

Efter barn: HUR kan den djupa sidan av poolen vara så där nära lekplatsen? Om barnen klättrar över staketet och springer nordväst utan att titta kommer de ju drunkna, om jag tittar bort just då, vilket jag visserligen inte gör.

 

Innan barn: Vi kan väl bo i det skabbiga kackerlacksrummet utan el, för 15 kronor natten och äta bara gatumat. Så kan vi spara till ett bungyjump.

Efter barn: Är det VERKLIGEN safe bakteriemässigt att äta helpensionskronärtskockorna?

 

Innan barn: Vi åker djupt in i djungeln till någon by där vi kan tala med medicinmän som kan bota alla sjukdomar med coola växter som bara finns där. Kulturellt utbyte är det bästa jag vet, näst efter hundra år gamla trasiga hängbroar (SÅ spännande att man kanske dör när man går över. YOLO!).

Efter barn: Vi drar till ett ställe med svensk närakut, det känns rimligt. Eller vet du vad feberkramp, krupp och SOS nödläge heter på thai till exempel? Nä, just det.

 

Innan barn: Tjohoo, nu ska vi dyka med vithajar!

Efter barn: Jag vet att det är superlånggrunt här, men teoretiskt, borde inte hajar kunna ta sig in och bita av väldigt små bebisfötter?

 

Innan barn: Hoppa på här, vi får plats fem stycken på mopeden så blir det fem kronor billigare. Ser chauffören drogad ut? Jaja, det är bara en mil.

Efter barn: Det är ett par kilometer bort, jag vet en taxifirma som har svensk standard på babyskydd. Jag googlade halva natten efter numret.

 

Innan barn: Vad överbeskyddande alla föräldrar är. Flytväst på båtutflykten? De hoppar ju liksom inte i.

Efter barn: Är det PK att surra fast tvååringar vid masten? Jobbigt om båten välter i och för sig, äh vi skiter i utflykten.

 

Innan barn: Vaccin? Äh, lite hepatit har ingen dött av. Har de? Jaja, det ordnar sig. Mitt motto är ”Tropisk sjukdom makes a terrific story”.

Efter barn: Jag ringer Smittskyddsinstitutet och pratat riskkalkylering angående denguefeber (Alltså ja, det är sant. Det ingen vet är att sedan pratade jag med två forskare i Asien eftersom ingen i Sverige hade tillräcklig koll. Till mitt försvar var Harry typ nyfödd?).

Jag, när jag HÖLL PÅ en gång i tiden:

201962_10150456394005646_7953970_o

Tjohoo, lite dödshöjd har ingen dött av. Sjuk i huvet.

23660_10150173983715646_261915_n

 

Nu. Här är det tre centimeter djupt men jag är ändå rädd för typ späckhuggare.

img_9683.jpg

Mitt jobbigaste i livet hittills var Thailandsresan när Sixten bara sprang kilometer bort hela dagarna.

IMG_2813-720x480

 

 

Harry, lika gammal som Sixten var då.  Han behöver man i och för sig inte oroa sig för. Han är där jag är.

img_9716.jpg
img_9710.jpg
img_9971.jpg
img_9865.jpg

23420_10150169316795646_7163224_n

Vissa punkter är återvunna från en lista från 2014.

 1. Jag bara undrar: har du tänkt på hur DINA föräldrar måste mått når du for runt på de där resorna OCH var tvångsmässigt tvungna att läsa din blogg om allt farligt du gjorde?

  Och på om Sixten och Harry har mors och fars äventyrslusta i sig? (Nu gav jag dig allt sömnlöshet till nästa helg, va?)

  /Mvh en annan harig mamma som börjar förstå hur tillvaron måste varit för min ännu harigare mamma när jag var nyvuxen

  1. haha jag tror faktiskt inte att de någonsin varit oroliga???? Har jag missat något här? Jag har inte något minne av att de varit det. Pappa var orolig en gång när min syster skulle hoppa fallskärm, men thats it??

 2. Kul å läsa!!! Mkt sanning hihi.. Älskar oxå att resa men grymt bekvämt m charter! Blir liksom väldigt skönt för alla! Kram L

 3. Hahaha ?, så grymt bra! Vi spenderade vintern i Thailand och tog inga risker alls ?. Bodde på olika hotell, alla med minst 4 stjärnor, lekrum och pool. Hade med oss hörselkåpor och flytväst från sverige om vi nu hade velat åka på båtutflykt men det gjorde vi inte för varför utsätta dottern för den starka solen ?. Jag tror också att jag köpte med mig hela svenska Apoteket innan resan. En förpackning med filter till nässugen var liksom inte nog för tänk om hon blev ordentligt förkyld och det vid flera tillfällen.
  Kontaktade också ett taxiföretag med svenska barnbilstolar för transport till och från flygplatsen och under en längre körning. Att under de kortare resorna ha dottern i bärsele och själv använda bälte bidrog till magont under hela resan ?.
  Innan dottern var det verkligen YOLO! Men nu safety first (och det i både stort och smått).

 4. Läste din blogg från begynnelsen på blogg.se och älskade dina resor!!! jag var en feg tonåring på den tiden och läste din blogg i typ comfort-läsning för att också känna mig asball och modig.

  PS Du är fortfarande cool

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..