14 budord ALLA i en relation med småbarn borde leva efter

Att parrelationen tar stryk under småbarnsåren vet vi alla. Därför presenterar jag nu en lista med basic regler. Det är liksom inga guidelines. De SKA följas. Allt för ett mycket lyckligare förhållande under småbarnsåren.

1. Du skall icke säga att du har bytt blöja om du inte har knutit ihop den och slängt den. Speciellt inte om den ligger på golvet med bajsytan uppåt. Det genererar nämligen ofta i mycket, mycket större problem än en icke bytt blöja. Speciellt om partnern har strumpbyxor och bråttom till jobbet.

2. Du skall icke, om det är din partner som (for a reason) ansvarar för barnklädesinköp, plötsligt säga ”Jag storhandlade kläder på Coop Forum och det fanns Angry birds-byxor för 50 kronor styck så jag köpte på mig flera stycken, i varje storlek alltså, så att de har ett tag, ja i några år.” Det har aldrig förr sagts en mening där lyssnaren så många gånger så intensivt trånat efter punkt, men där livskriserna bara kept coming.

3. Du skall icke utlova sovmorgon till din partner och på morgonen snooza i tiominutersintervaller?

4. Du skall icke fisa i soffan och sedan skratta, så att det blir en ”kul grej” att du fes. Skratt does not equal roligt.

5. Du skall icke säga ”Det är samma sak i alla schampoflaskor, bara olika dyr layout på förpackningarna”. Duh?

6. Du skall av samma anledning icke ta partnerns dyra schampo när ditt Dubbeldusch är slut.

7. När du öppnar dörren vid hemkomst, skall du pussa partnern. Barnen också så klart, men säg även hej till den som typ skapat dem. Även om ni varit gifta i tre år.

8. Du skall icke råka ta med cykelvagnen från förskolan efter lämning, så att den som hämtar måste GÅ hem och leta pinnar och sniglar i sammanlagt någon mil, samtidigt som hen bär ett barn.

9. Du skall icke snarka. FÖRLÅT, jag vet att snarkare inte rår för detta, men det är ju i sig ett problem eftersom den som lyssnar fråntas rätten att klaga. HUR irri när alla äntligen somnat, och så sätter ett av jordens jobbigaste ljud igång? Och inget är snarkarens fel? Snarkning är den bördigaste grogrunden för bitterhetens bitterhet.

10. Du skall icke kommunicera passivt aggressivt till din partner via barnen. Till exempel ”Gå och lek lite med pappa, han är lite sur helt i onödan och behöver lite glädje i livet.” *skyldig* *men ändå ödmuk*.

11. Du skall ALDRIG kalla din partner för pappa eller mamma om du inte pratar med själva barnen om den andra. Speciellt inte i liggsammanhang. (Detta har inte hänt undertecknad, men I fear att det är en tidsfråga.)

12. Om din partner ligger på plus ta-hand-om-allt-mässigt, till exempel genom att du varit på en veckas skidresa, kompenserar du inte för detta genom att du tar alla läggningar kommande veckan. Det verkar rimligt, och det är jättesnällt och får i och för sig gärna hända, men inte om detta leder till missförståndet att partnerns plusöverskott därmed jämnas ut. Läggningskontot och vara borta i en vecka-kontot är helt olika konton man inte kan göra transaktioner mellan.

13. Du skall icke anklaga partnern för att vara hönsig när hen blir orolig av att barnen vill leka typ på balkongräcket. Nej det är kanske inte dödshöjd, men grannen under har liksom placerat spetsiga pålar i marken. JA det kanske är blompinnar men vem har egentligen koll på blompinnars spetsningsförmåga i barnkroppskategorin? Det lär ju knappast ha gjorts tester.

14. Du skall icke göra offentliga klaglistor som ser ut att vara till din partner utan att påpeka att du talar lika mycket till dig själv. Förutom eventuellt i punkt 2, 3, 5, 6, 9 och 13 och kanske någon mer. Oh well, han får väl göra en egen lista.

snapseed-110.jpg

Litet relationsrim:

Bajsblöja på golvet – lätt hänt

slängning av den – time oerhört well spent

 

Denna lista har tidigare publicerats i tidningen mama ❤️.

 1. Sara skriver:

  Haha! Klockren lista! ??
  Alltså, snarkningen- jaaa! Varför får man inte klaga??! När lillen (9mån) sover Svindåligt och bara typ PÅ mig, och han äntligen somnar i några minuter, då kommer nästa sömndödare, brutala snarkningar från andra sidan sängen. Det måste ju åtminstone vara motiverat och ok att sparka vederbörande i ryggen tills hen vänder på sig eller vaknar och slutar snarka. ☺️

 2. Hahaha alltså, relaterar till ALLT!
  En sak jag också lärt mig är att ALDRIG låta det manliga könet utföra någon form av handling, tillochmed den enklaste lista tillhörande instruktioner KAN missuppfattas alternativt glömmas bort helt.. (Nu senast min sambo handlade, så kom han hem med 2 st balsamflaskor (?), burkmat till lillan och självklart alla sorter hon INTE tycker om & festisen uteblev helt. En sak handlade han rätt, och det var av misstag sa han).

  1. Hahaha varför erkände han att det var ett misstag, undrar jag..

   1. Ang misstaget, när jag packade upp varorna så såg jag att han hade köpt 1 soft tandborste och 1 medium, (jag har påpekat att jag föredrar medium framför soft som han alltid köper) då sa jag ”GRATTIS äntligen köpte du rätt tandborste till mig” varpå han ser förvånad ut och säger ”gjorde jag? Jag tog 2 st från samma hylla bara”. Så NÅGON hade alltså hängt upp en medium bland alla softisar så av misstag gjorde han rätt!

    1. Haha tack för info, jag funderade på det där?

  1. Linus är dock mycket bättre än jag på att handla, ska sägas.

 3. Elsie skriver:

  Snarkare KAB göra något åt det – boka snarkutredning hos valfri önh-läkare, få bettskena och SLUTA snarka! Asenkelt (och livsnödvändig)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..