Tips på hur man INTE förklarar för ett barn

Harry har fått sin första kallelse till tandläkaren. Jag skulle komma på ett kreativt gulligt sätt att förklara vad som händer hos tandläkaren men jag gick liksom kanske igång lite för mycket. 


Eller? Det är väl bra att säga sanningen till barn men man kanske inte behöver vrida om kniven, speciellt när det ger dem evig tandläkarskräck. 

 1. Monna skriver:

  Hmm.. Jag TROR inte att de brukar dra ut alla tänder på första besöket. But who knows, bäst att förbereda på det värsta ?

 2. Louise skriver:

  Du borde sälja detta som produkt. Antingen ett kit som man själv visar barnen, eller så kommer du med och gör en demo på plats! Jag skulle köpa den diiiiiiiiiirekt!
  ps: Kan du göra en för sprutor också?

 3. Nanna skriver:

  Säger som Hanna, filmen på 1177, barnavdelningen. Eller en gammal klassiker som Emma går till tandläkaren (Emma som är med i Totteböckerna). Vi leker mycket tandläkare med små speglar som skall in och kollas med och petas med. Funkar för oss.

 4. Hanna skriver:

  Visa filmen på 1177! Den tittade jag och min dotter på ett par gånger innan det var dags och det funkade kanonbra 🙂

 5. Haha… Underbart! Första gången jag skulle dra med min äldsta till tandläkaren förklarade jag och förklarade. Förberedde honom (timvis) med att han skulle öppna munnen. Efter en timme hos tandläkaren gav hon upp och frågade surt: HAR DU INTE BERÄTTAT FÖR HONOM ATT HAN SKULLE GAPA???
  Eeeh…. jo… Men förlåt då…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..