Sämsta läggningspositionen in history


Alltså den här är ju lite småseg. Han somnar 23:20 totalt beroende av min lekamen och dess absoluta stillhet. Det var den vuxenkvällen.

 1. Amanda skriver:

  Lite medkänning här. Mina nattningar går supersnabbt men jag behöver springa in till barnen ungefär 1000 gånger varje kväll. Igårkväll kändes det som att Lillan bara jäklades med mig för att när jag skulle göra en sån där tyst om smidig rullning ur sängen hoppade hon upp på mig (i sömnen) och lade hela sin tyngd på min hals så att jag säkert inte skulle kunna andas. Av rädsla att hon skulle vakna igen låg jag kvar. Mobilarmen fick dock kramp 🙂

 2. Hej! Tycker du är en jättefin mamma! Vill också tipsa om att dina barn skulle klara det jättebra om du gradvis skalade ner/förenklade nattningarna. På så sätt skulle du hjälpa dem att lära sig somna på ett enklare sätt, vilket skulle vara dem till hjälp i framtiden också. Precis som vuxna kan barn bli ”beroende” av alla möjliga omständiga rutiner som egentligen inte har något alls med sömn att göra, och det kan göra sömn till en väldigt knepig sak (i onödan). Jag arbetar som psykolog i ett anknytningsteam och vågar därför säga med rak rygg och massor med forskning och erfarenhet till grund att dina barn INTE kommer lida av att vänja sig vid 10-15 minuter nattningar (mer behövs inte, det tillför inget extra att förlänga utan drar bara ut på insomningen/stör sömnen/får barnet att tro att de inte klarar att somna på egen hand). Jag hoppas inte trampa på några tår nu utan ville bara berätta detta utifall du funderar på om det vore ok att reclaima vuxentiden. Det är det! Läs bok/sjung/lyssna på sagoband i dämpad belysning, låt dem ha snuttisar/nappar/välling whatever floats their boat. Sedan lägg dem i sängen och stryk över ryggen eller liknande, sätt på en vaggvisa på telefonen i hallen utanför sovrummet och dra igen dörren till hälften. Se till att det är tyst i resten av lägenheten. Antingen gå in var tredje minut och klappa, lägg tillrätta och sen ut igen, eller avstå att gå in alls om de mest ligger och muttrar. Till slut somnar dom, och inte ett enda dugg övergivna kommer de känna sig, jag lovar. Däremot kanske förbannade för att du ändrar på ordningen. Inom 2 veckor kommer de somna på egen hand i säng inom 15 min. Och sova bättre nattetid. Thank me later.

  1. Hej!!! Taaaaaaack!! Så bra kommentar! Lägger just nu så kan inte skriva mer men ska läsa den igen sedan.

 3. Här sitts det på en 80 år gammal fåtölj alt. pinnstol i liknande positioner. Det ingår även en docka med plastiga delar mellan oss. ?

  1. Åh ja den är sämst, de hårda plastarmarna som skär in i nyckelbenen!

 4. Frej skriver:

  Mina barn har också skitsvårt att somna. Hur står du ut? Jag känner livet rinna iväg och blir så jävla irriterad på dem! Känns som att ”alla andra” har barn som somnar lätt och att jag typ ”förstört” mina barn genom att vänja dem vid närhet. Hur peppar du dig själv? Känner ofta för att typ Anna wahlgrena dem. Skit samma om de blir skadade för livet (och blir de ens det???)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..