Medvetslös av getingstick

img_8287.jpg

Det var inte helt sant det där i förra inlägget, om att jag packat absoluta minimum. Jag har nämligen med mig Betapred (allergimedicin) UTIFALL Harry skulle vara getingallergiker. Förstå hönsmammanivån på den. (Jag vågar inte säga det till Linus, tog med dem i smyg).

img_8346.jpg

Till mitt försvar har både jag och Linus familjemedlemmar som blir medvetslösa av getingstick, och Linus är allergisk (lämnade kvar tabletter till honom, tråkigt om han dog för att jag snott medicinen, så taskig fru). 

Harry fick ett stick för några veckor sedan och hade megasvullet öga i tre dagar. Det är inte förrän efter andra sticket man vet om man är allergisk eller inte, men ändå. Svull är svull, kanske en hint om allergi. Någon som kan? Sixten har fått två stick i sommar vilket känns bra, han blev ju varken medvetslös eller svullen.

Jag vet inte ens om getingallergi är ärfligt, jag har läst både och, och tror ni hönan i mig chansar? BAHAHHAHAHA (blandning av kackel och skratt).

img_8122.jpg

  1. Nu kan jag vara heeeelt ute och cyklar men hjälper betapred verkligen om man är så pass allergisk så man blir medvetslös? Vår son är nötallergiker och har också betapred i sin medicinväska men enligt instruktioner ska vi först ge antihistamin eller adrenalinspruta beroende på hur pass stark allergisk reaktion han fått. När vi var på utbildning för hans medicin så sa de att betapred är långtidsverkande och alltså inte hjälper på en gång men kan vara bra att ge i väntan på typ ambulans om man är långt från sjukhus. Det var typ den medicin som var minst farlig att glömma. Men som sagt det är ju helt olika allergier så jag vet inte!

    Med vänlig hälsning,
    Fellow hönsmorsa

    1. Förstår din rädsla knivlisa, allergi är ju till viss del ärftligt, även om man inte ärver exakt VAD man är allergisk mot. Det viktiga här är dock att Betapred INTE är en akut medicin. Man ska ge antihistamin i dubbel dos i första hand och vid allvarliga reaktioner är det adrenalinjektioner som räddar liv ( tex Epipen) Kortison ger man för att symptomen inte ska komma tillbaka om några timmar. Mycket vanligt missförstånd detta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..