Mina 6 bästa tips för att överleva morgonen

sponsorskylt-cheerios

1. Inse att du är inte en sån som kan somna om

Det har tagit mig extremt många decennier att lära mig att jag inte kan somna om. Jag har trott att jag är en sån som gärna tar sovmorgon, men jag är verkligen INTE det. Om DU kan somna om, FINE GÖR DET DÅ och jag är avundsjuk på dig, men jag kan det inte. Oftast vaknar jag typ 5, och då är det oändligt mycket smartare om jag går upp och fipplar med saker som jag ändå måste göra i stället för att ligga och få ångest. Tyvärr gör jag inte det så ofta eftersom en del av mig fortfarande tror att jag gillar att dra mig.

2. Läs tidningen varannan morgon

Jag kan inte garantera att detta funkar mer än en tredjedel av gångerna eller någonsin, men om du bor med någon annan och har barn: dela upp så att en läser tidningen och den andra fipplar med barnen. Annars halvslappar och halvjobbar båda, och då tar det en halvtimme att läsa TRE NOTISER för båda = ovärd tidning. Och det GÅR inte slappna av när ingen vet vem som ska fippla för då måste man bestämma i varje situation och då blir man sura på varandra eftersom detta är en övernaturlig ekvation som innebär att båda tycker de gör mest.

3. Tv under påklädning

Det jobbigaste med barn är det här med att de springer iväg efter varje plagg och sen sliter av det. Man blir en mycket lyckligare människa om man lyckas få dem att titta på tv och klär dem medan de inte märker det.
3b. Vissa barn kan klä sig själv. Tex Sixten. Detta har jag precis listat ut helt själv genom att fråga en pedagog på förskolan. Han klär tydligen sig själv där? Hemma har jag inte sett detta någonsin. Mvh curlingmamma.
4. Ta inte upp problem med din partner på morgonen
Slutar aldrig rimligt.
5. Prata om dagen under frukosten
 Inte som i ”vad ska ni göra i dag då ” utan mer specifika frågor, som ”vem tror du kommer säga roligast sak i dag” ”vem kommer fisa högst i dag” ”vem kommer springa snabbast” och sånt. Funkar även om inte barnen är med. Sedan berättar alla om alla specifika saker som hänt på dagen under middagen.
6. Bekräftelse är välmåendets moder
Det är sen gammalt. Gör därför en snygg frukost och impa på alla, inklusive dig själv. Alla får göra sin egen snygga frukost, du kan inte hålla på och lyxa andras hela tiden, men allt som är snyggt smakar bättre. Här är ett klassiskt Cheerios-lejon.
 
img_9619.jpg
img_9620.jpg
Jag har härmat mina kollegor som gjort den här fina filmen!

  1. Håller med om att ligga och dra sig suger ju egentligen. Dock är jag så himla rädd att väcka lillnissen när jag går upp. Och går jag upp vill jag vara ifred pga så jävla sur på morgonen ??

    Sen en hemlis; Harry kan också klä på sig själv. Sorry, vill inte låta dryg, men vi lär barnen på fsk där jag jobbar att börja klä sig när de närmar sig två.
    Men jag curlar faktiskt min unge en del också! De är bara små en gång ❤️

  2. Uff jag gormar alltid på morgonen när jag går mellan kylskåpet och spisen. Vet ju om att de är helt orimligt att klockan sex utan frukost gnälla om vårat kök som måste bytas. Måste sluta med de genast.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..