Håll ut, alla som har en nyföding och en 1,5-åring

Snart kommer nämligen världens bästa konversationer. Om bara några år. Förlåt.

 

img_2161

Harry har länge sagt att Sixten är hans bästa kompis. Om Harry är med mig kan han ibland säga ”Nu ska jag gå till min bästa kompis och kolla vad han gör”.

Nu säger även Sixten att Harry är hans bästa kompis. De bråkar ju mer än några andra jag någonsin träffat, men ändå. Typ tio gånger per dag är de så ljuvliga mot varandra att jag dör.

Alla som har en bebis och typ en 1,5-åring och som tycker livet är hemskt jobbigt: Det tar alltså bara TRE ÅR (heh förlåt) tills de skrattar ihjäl åt varandras bajsskämt och ligger på kvällarna och pratar och det är det finaste man hört.

I går kväll.

Sixten: Harry vet du en sak.

Harry: Nej berätta Sixten.

Sixten: I dag när vi var på utflykt på dagis, då fick vi en lapp med en karta på.

Harry: Wow, stod det något på lappen Sixten?

Sixten: Det var en skattkarta.

Harry: En SKATT?

Sixten: Ja, och vi hittade skatten och det var BULLAR Harry.

Harry: WOW, var de supergoda?

Sixten: Ja, superdupergoda, med socker på. Sånt stort socker.

Harry: Jättestort socker?

Sixten: Lagom stort socker.

Harry: Jag har aldrig ätit bullar med lagom stort socker.

Sixten: Inte jag heller.

 

Det finaste var att Harry redan visste om allt det här eftersom jag hade berättat det (förutom att sockret var lagom), men han var så stolt över att Sixten berättade för honom att han typ låtsades att det var förstagångsinformation.

img_7477-720x540

Processed with VSCO with m3 preset

Processed with VSCO with m3 preset

 1. Åh herregud så fint! Sitter här med tårarna rullandes nerför kinderna och magen i vädret. Väntar barn nummer två som med allra största sannolikhet är en lillebror till vår lille kille på nu 1,5 år. Jag har precis kommit över den värsta ”sorgen” att det var en pojke till (jag ber om ursäkt att detta låter helt för jävla egoistiskt men går ju inte att styra de där känslorna), när jag så väldigt gärna ville ha en tjej, så att läsa detta gjorde mig så otroligt glad och hoppfull…även om jag uppenbarligen ska vänta ca 3 år. 😉

  Älskar din blogg för övrigt och jag är nu beroende av den. Började med att jag läste ditt inlägg om Linus kassa godispåse och nu vill jag bara läsa allt…och såklart väldigt nyfiken på uppföljningen på godisproblemet… 😛

 2. Maya skriver:

  Gosh. Min son är 18 månader och min dotter 4. Ikväll var det deras våldsdebut. Storebror höll på och gullade med hennes lilla hand och plötsligt stämmer hon upp i ett gastkramande tjut – eftersom han bet henne. Såhär lär det väl vara framöver… Längtar tills om 2 och ett halvt år.

 3. C skriver:

  Mina har bråkat kopiöst mycket, har 2 år 1 mån men de senaste veckorna har även vi fler och fler sådana stunder per dag, nu är mini 2 år 8 mån. De har tom börjat leka ordentligt ihop en stund varje dag utan bråk.

  Men här är det främst lille som bråkat med stora, dragit i håret, bitits, etc… Men sen har stora provocerat lille för att retas och ge tillbaka… Och så börjar det om igen… Hahaha. Men sen är de så omtänksamma om varandra andra stunder. Ditt inlägg gör mig hoppfull att det bara kommer bli bättre 🙂

 4. Mirtha skriver:

  För oss räckte det att lillasyster lärde sig att gå, så drog storasyster iväg med henne och underhöll henne på deras rum eller någon annan stans där inga föräldrar befann sig. I början höll det i sig 10-20 min, sen blev det gråt på något håll. Men väldigt snart var de uppe i en timme och nu, när de är 3,5 och 5, så behöver man nästan aldrig gå in på en hel dag om man inte vill. De är absolut bästa vänner, bråkar ytterst sällan, löser sina egna konflikter/meningsskiljaktigheter och leker varje sekund tillsammans hemma. Jag förstår att vi är exceptionellt lyckligt lottade, men vi hoppas såklart att det ska hålla i sig även när de blir äldre. Misstänker att det kommer att komma mindre harmoniska perioder framöver…

 5. Det kan hålla i sig… Sådär gör hela min pojkväns familj. Låtsas som att de inte hört infon förut och ställer intresserade frågor när någon vill berätta något, alltså. Själv blir jag galen. Vilket slöseri med tid, tänker jag. Kan ju prata om nå’t nytt i stället. 🙂

  1. Hahaha! Så otroligt speciellt. Jobbigt men väldigt trevligt ändå..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..