ANNONS

Jag ÄLSKADE att läsa trots (på grund av?) att Erik förbjöd mig

/

mcdonalds-litet-c

snapseed-164.jpg

När jag var 7-8 år gick jag hos en dagmamma vars son Erik ägde typ tusen böcker. Sånt himla lyllbarn. Han hade som ett eget bibliotek hela vägen runt sin säng, och det var den enda platsen i världen som jag ville vara på förutom deras kök eftersom de hade så många goda pålägg. Men man fick bara ta ett pålägg. Erik fick ta två eftersom han var son på riktigt. (Här grundade jag bitternivån för mitt liv.)

I alla fall. Jag älskade att läsa, men Erik ville tyvärr inte att jag skulle ta hans böcker och ligga i hans säng (???), så jag gick alltid dit i smyg, vilket egentligen bara adderade en dimension av spänning i mitt liv.

Jag önskar SÅ att mina barn kommer älska att läsa lika mycket som jag, eftersom läsning var det absolut bästa i livet tills jag blev 14 och läste Borta med vinden. (När jag läst den förstod jag att jag ALDRIG någonsin mer kommer att ha en lika stark läsupplevelse, och tyvärr avstannade läskärleken då, och den har egentligen inte tagit sig ordentligt sedan dess.)

Jag vet inte riktigt hur man får barn att älska läsning men jag TROR att chansen till läskärlek ökar om jag läser många bra böcker för dem nu from the start.

Läsrörelsen jobbar med läsfrämjande. Bland annat samarbetar de med McDonald’s och sedan 2001 har 18,4 miljoner barn- och bilderböcker getts ut tillsammans med Happy Meal.

Läsrörelsen har startat ett #läsupprop under höstlovet, för att få barn att läsa mer. Uppropet går ut på att man helt enkelt lovar att läsa x antal minuter varje dag med barnen. Inte hela världen om man inte lyckas varje dag, men det är ett bra sätt att få in en läsrutin.

Här läser Sixten och Harry Pelle i djungeln för varandra, en av böckerna som kommer med när man köper Happy meal. Titta inte om du är känslig för bajs.

Berätta gärna om era och era barns läsvanor i kommentarsfältet, och om ni har någon unge som älskar böcker  !

img_0425.jpg

2
9

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00