Sixtens strategi för att få oss att flytta till Småland

Allt man behöver är en fotbollsplan och en familj, enligt Sixten. 😍

snapseed-177.jpg

Sixten: Mamma vi kan väl flytta till det här huset!

Jag: Men här finns det inte några jobb till mamma och pappa.

Sixten: Men vi behöver inga pengar. Jag behöver ingen studsmatta och ingen pool, jag behöver bara mamma pappa och Harry och en fotbollsplan.

Ni förstår ju. Klart han måste få en fotbollsplan när han lägger fram det på det sättet. Min älskling. Men inte Småland väl?

snapseed-178.jpg

Sixten bygger koja.

snapseed-179.jpg

 1. Vi flyttade också från Stockholm (min man född och uppvuxen där) till Småland – Jönköping. För oss var grejen att flytta just till en stad. Jönköping är tillräckligt stort för att i princip allt ska finnas men det tar aldrig längre än 15 min vart man än ska… Vi får alltså det bästa av två världar 🙂

 2. Emma skriver:

  Jaaa flytta till Småland! Vi e visst det underbara i småland. Okej nu kommer jag från Öland men det e ju typ samma sak😊 Och jobb finns det, beror lite på hur kräsen man är🙈

  1. Emma skriver:

   Haha råkade skriva två kommentarer, men du kan ju ta det som att två vill att du flyttar👍

 3. Emma skriver:

  Jaaaaa kom till Småland!!! Vi e jätteöppna visst det här!!! Okej nu bor väl jag på Öland dåra men jag e smålänning i botten. O vi e wonderlovely😂 Jobb finns det beror på hur kräsen man är🙈

 4. Louise skriver:

  Sixten verkar ju inte tänka på mig alls!
  Du och jag måste ses, jag gillar inte all denna ”flytta till småland”-bullskiten. Jag måste tvinga i dig en massa vin och sedan lägga fram ett livslångt kontrakt från Hejhej&Knivis AB. Flytt längre än 1 timme bort strängt förbjudet.

  Knivis! Kolla, jag har vin här till oss! Och mat. Komsi komsi! Ja kom då! Jäääättegott vin!

 5. Emma skriver:

  Hej Lisa!
  Vi gjorde exakt det ni funderar på; flyttade från söderförort i Stockholm till skogen utanför Växjö. Lång historia kort så flyttade vi tillbaka efter ett halvår 🙂

  Det finns ett romantiskt skimmer över att flytta ut på landet som inte riktigt överensstämmer m verkligheten. Iaf inte vår verklighet. Jag är inflyttad till Stockholm från liten stad och när jag flyttade tillbaka (inte till samma by dock) så kom jag plötsligt ihåg varför jag ville till Stockholm från första början.

  Alla vänner. Alla är så öppna här. Toleranta på ett annat sätt. Närheten. Utbudet. Folk känns i allmänhet mer pålästa och välkomnande. Jag generaliserar såklart och det här är bara min åsikt.

  Hepp, bara mina fem cent. Lycka till och hoppas ni hittar ett roligt hus där ni trivs! Själva ska vi nog satsa på radhus nånstans runt Farsta 🙂

  Kram Emma

  1. Louise skriver:

   Lisa! Lyssna på på Emma!!!
   Har hört mycket gott om Älta… sjöar, skidspår, coola människor, jäääääättesnygga människor, många chanser på tre barn, vin och god mat, egenföretagande som går som tåget…
   Ja det är vad jag har hört om Älta i alla fall.

  1. Malin skriver:

   Vi har också gjort samma resa, från stad till land. Bor kvar efter tre år och har inte ångrat en enda minut 😄
   Vi köpte ett stort hus från 1840-talet med lite mark och skog, 3 mil från en mellanstor stad för strax över miljonen, ingen märkeshets på fsk eller lämna-sent-hämta-tidigt-hets. Folk är så vänliga och extremt hjälpsamma (till skillnad från stan, enligt min erfarenhet!)
   Jag tänker att själva omställningen i samband med flytt beror på vilka förväntningar en har. Utbudet av kulturliv och uppstyrda aktiviteter är ju naturligtvis begränsade liksom närheten till affärer och sånt.

   Ni verkar va en aktiv familj som gillar att vara ute, tror nog ni skulle gilla livet på landet 😋 Dessutom, skulle ni inte ångra er om ni inte gjorde ett försök..?

   Älskar bloggen och dina barn (har redan bestämt att Harry ska gänga sig med min Majken 😍)

  1. Frida skriver:

   Vi gjorde också så, flyttade hem till småstaden i Norrland och bestämde oss efter 6 mån att flytta tillbaka till storstan igen. I slutändan stannade vi i 2 år och är precis tillbaka, och jag ääälskar det. Storstad = ❤️ Plus att jag är superdupergravid med 3:an, så det kan ju funka åt det hållet också 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..