ANNONS

Kändis hjälper mig i kampen för ett tredje barn

/

img_0777-2.jpg

Mina bloggkollegor Alexia och Nisse.

Jag var på en extremt intressant lunch med Unicef häromdagen. Jenny Strömstedt pratade med Hans Forssberg, neurovetenskapprofessor, om hur barns hjärnor påverkas redan från bebisstadiet.

Jag minns första gången Sixten kunde peka ut var lampan var. DÅ förstod jag liksom att det fanns en hjärnaktivitet där inne. Revolutionerande.

Jag började ju tänka på det där med lampan när Harry började få samma hjärnaktivitet. Att ALLA föräldrar börjar med att fråga var lampan är. Så sjukt ointressant. Jag provade med Linus kallingar i stället:

I alla fall.

Forskning visar att vad som händer i ett barns hjärna i tidig ålder är helt avgörande för ett barns framtida utveckling. Och att viss inlärning bara kan ske under viss tid.

Exempel: Om ett barn inte får höra ljudet ”r” under sina första nio månader kommer det aldrig kunna lära sig säga det.

249 miljoner barn under fem år i låg- och medelinkomstländer utvecklas inte optimalt, på grund av fattigdom, dålig hälsa, näringsbrist och för att de inte får rätt stimulans och omvårdnad.

Läs med om vad Unicef gör och hur du kan leka med barn för att de ska utvecklas.

img_0787-1.jpg

Kitty.

img_0782.jpg
Foto: Melker Dahlstrand.

Jag satt bredvid Eva Röse som fått sitt fjärde barn. Hon berättade att det INTE är jobbigt att få det tredje. HAH! Jag LÄR ju lita mer på Eva Röse än på Linus.

5
16

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00