Kändis hjälper mig i kampen för ett tredje barn

Var på ett event med Unicef. Jag lärde mig sååååå mycket. Bland annat hur jag ska göra för att få ett tredje barn.

img_0777-2.jpg

Mina bloggkollegor Alexia och Nisse.

Jag var på en extremt intressant lunch med Unicef häromdagen. Jenny Strömstedt pratade med Hans Forssberg, neurovetenskapprofessor, om hur barns hjärnor påverkas redan från bebisstadiet.

Jag minns första gången Sixten kunde peka ut var lampan var. DÅ förstod jag liksom att det fanns en hjärnaktivitet där inne. Revolutionerande.

Jag började ju tänka på det där med lampan när Harry började få samma hjärnaktivitet. Att ALLA föräldrar börjar med att fråga var lampan är. Så sjukt ointressant. Jag provade med Linus kallingar i stället:

 

I alla fall.

Forskning visar att vad som händer i ett barns hjärna i tidig ålder är helt avgörande för ett barns framtida utveckling. Och att viss inlärning bara kan ske under viss tid.

Exempel: Om ett barn inte får höra ljudet ”r” under sina första nio månader kommer det aldrig kunna lära sig säga det.

249 miljoner barn under fem år i låg- och medelinkomstländer utvecklas inte optimalt, på grund av fattigdom, dålig hälsa, näringsbrist och för att de inte får rätt stimulans och omvårdnad.

Läs med om vad Unicef gör och hur du kan leka med barn för att de ska utvecklas.

 

img_0787-1.jpg

Kitty.

 

img_0782.jpg
Foto: Melker Dahlstrand.

 

Jag satt bredvid Eva Röse som fått sitt fjärde barn. Hon berättade att det INTE är jobbigt att få det tredje. HAH! Jag LÄR ju lita mer på Eva Röse än på Linus.

  1. Fick vårt tredje barn för 9 månader sedan, en liten tjej. Oplanerad, men väldigt välkommen. 🙂 Hennes storebrorsor var då 2 och 5 år. Jag har aldrig känt mig så otillräcklig i hela mitt liv (man är alltid minst en förälder för lite), men det är ändå så sjukt värt det. De är liksom ett litet gäng nu! #allagodatingärtre är väl ett argument som borde funka??

  2. Frida skriver:

    Jag fick min trea för en vecka sen. Det är så ljuvligt! Ni måste skaffa en trea, det bara är så! Trean bara ligger på bröstet och är en liten boll av älsklighet, man kan ju allt redan och är beredd och härdad. Trean är ren och skär lyx, hälsa honom det!

    1. Älskar älskar älskar denna kommentar! Återkom inte om det blir värre. 😬😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..