Somnar ALLA andra familjers barn själva?

Vi har världens längsta läggningar. Insåg vi när vi hängde med andra familjer.

Vi var i Jönköping med Linus gäng och deras fruar och barn i helgen. En sak som blir VÄLDIGT tydlig när man är med andra är att vi har jääättelånga läggningar (1-3 timmar) och att andra (resten) nattar barnen en stund och sedan somnade barnen själva.

Igår testade vi det.

Harry: Jag är för liten för att somna själv, jag är bara tre år. ( 💔)

Sixten: Men Harry, pappa säger att Majken somnar själv, men hon är bara två år.

Harry: Nej det är hon väl inte mamma?

Jag: Jo, det stämmer, men alla barn är olika.

Sixten: Mamma, jag tror att Majken är en sömnig människa, det är därför hon somnar själv fast hon är två år. Harry är inte sömnig så han behöver inte somna själv.

Jag: Åh vad gullig du är som tar Harry i försvar.

Sixten: Nej, jag är gullig som förklarar för dig så att du förstår.

Hej då forever kvällsegentid, kan ju liksom inte argumentera mot det.

Min nattningskväll hann jag i alla fall till limbotävlingen. Jag vann fyi.

 

 1. Petra skriver:

  Tror min äldste började självsomna runt 3 år. Han kunde inte längre somna med ”publik” utan behöver en stund för sig själv. Om han inte är supertrött sjunger han, eller berättar en saga för sig själv. Han kan inte tänka tyst inne i huvudet än. Hans bror somnar än så länge ammandes. Ingen aning om hur vi ska få lillen att somna själv med storebror, så jag fortsätter hoppfullt läsa denna tråd.

 2. eva skriver:

  Men vad är meningen med att gå och lägga dem om de kommer vara vakna i tre timmar till? Har ni prövat att lägga dem ett par timmar senare? Kanske en dum fråga. De kanske alltid håller på tre timmar, även om ni lägger dem vid midnatt.

 3. Mallan skriver:

  Mina barn har alltid varit självsomnande, men de är VÄLDIGT kvällströtta varelser (och i ”gengäld” har vi fått kliva upp runt 4.30-hugget, snark). Men jag undrar bara en sak, om en läggning tar 1-3 timmar, vad GÖR ni under all denna tid? Hur undviker man att själv somna, jag skulle förmodligen somna varje kväll. Eller läser ni, killar rygg, pillar hår osv? Hur som helst, jag skulle aldrig kunnat motstå Sixten och Harrys gulligheter, vad är väl lite egentid egentligen? Den får vi gott av sedan när ungarna är större

 4. Elin skriver:

  Vi hade en period då vår äldsta somnade själv i spjälsäng, men när vi bytte till växasäng började han klättra ur den. Har inget problem med att vara hos dem till de somnar, men skulle nog vara lite knäckt om varje läggning tog 1-3 timmar. 😄 Normalt lägger vi varsitt barn, i olika rum, och då brukar det gå ganska snabbt.

 5. Åsa S skriver:

  Men det är under en så kort tid av ens liv som barnen vill att man lägger dem… jag ligger bredvid min 3-åring varje kväll och bara njuter! och vad ska man göra med all TID som blir över varje kväll?!? 😉

  1. Åh jag vet, usch vad hemskt att de inte kommer vilja sen? 😭😭😭😭😭 Ska aldrig mer överväga att sluta.

   1. Marie skriver:

    Har en nästan 7-åring som inte somnar själv, än behöver du inte oroa dig för att bli obehövd! Och vår 10-åriga granne går över till föräldrarnas säng varje natt, det finner jag trösterikt ifall nåt av våra barn skulle få för sig att föreslå sova själva nån gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..