ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED ActionAid

Ett getebra julklappstips!

/

Det finns ju sjukt många som det är svårt att köpa julklapp till. Mitt bästa förslag till ALLA som ska köpa julklappar utan att veta exakt vad, är att gå in på ActionAids gåvoshop och köpa något som verkligen gör skillnad för fattiga kvinnor och flickor i världen.

Action Aid har en kampanj inför varje jul, där fokus är att sälja julklappar som hjälper människor att hjälpa sig själva ur fattigdom.
Det jag tycker är så bra är att det inte bara handlar om ett överlevnadskit som hjälper för stunden, utan att förse människor med något som får dem att tro på att de själva kan förändra sin situation och hela sitt liv. Det ger självförtroende och möjlighet till en långsiktig förändring. ActionAid har dessutom alltid fokus på kvinnors och flickors rättigheter.
Förra året fick ”jag” en get i julklapp.
Jag tänkte först typ ”Gött, då får de typ mjölk, och sedan kan de slakta den.” Men en get är så mycket mer. Eller det är den väl inte i sig, men en get kan göra stor skillnad för en familj. Den är lätt att föda upp, klarar sig i hårda klimat och överskottsmjölken kan säljas på marknader vilket gör att skolavgifter kan betalas, mat kan köpas och kvinnans ställning i samhället kan stärkas.
Utbildning ger den bästa möjligheten till att ta sig ur fattigdom. När du ger bort ett skolår får en flicka möjlighet att fortsätta studera och får alltså helt andra möjligheter i livet. Hon kan bli lärare eller barnmorska eller bli vad som helst som hon drömmer om. Ett skolår kostar 335 kronor.
I fattiga samhällen slutar många förlossningar med att både mamman och barnet dör. ActionAid utbildar bybarnmorskor som kan förhindra detta. Barnmorskan besöker blivande mödrar och erbjuder grundläggande vård under graviditeten och hjälper till vid förlossningen. En bybarnmorska kostar 525 kronor.
Bilder: ActionAid
Alla gåvor är exempel på insatser som görs och går till det långsiktiga arbete som ActionAid bedriver i världen för att minska fattigdom och öka jämställdheten.
Delad glädje är dubbel glädje, och i detta fall TRIPPEL glädje. Du blir glad, mottagaren blir glad, och ni förändrar ni livet för någon helt annan! SÅ god jul.

0
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00