Sixten FEM ÅR! (+ hans första dagar på neonatal)

Sixten fyller fem år i morgon!

xsixten 067

I morgon fyller Sixten 5 år. Det här är jag för exakt 5 år sedan, dagen innan födelsedagen. Tror jag, jag orkar inte kontrollgoogla. Älskar att mitt liv är googlingsbart.

Det här är vi dagen efter.

xsixten 551

Och några timmar senare. 

xbrrild

Här var vi INTE kaxiga kan jag säga. Sixten fick lunginflammation på sin första dag.

Vi blev inlagda på neonatal i fem dagar och jag var konstant livrädd att han skulle dö. Den första tiden visste inte läkarna ”vad som var fel”. Så vidrigt, eftersom man SÅ KLART tror att det är en sjukhusmördarbakterie.

Sedan fick vi reda på att det förmodligen var lunginflammation och att det antagligen skulle hjälpa med antibiotika.

Eftersom jag inte visste något om vilken approach läkarna hade (var de liksom av skolan inge hopp till patienterna så allt blir trevligare, eller kasta the truth in their face) så frågade jag städerskan om oddsen. Jag tänkte att hon om någon vet ju sannolikheten att man kommer härifrån med ett levande eller dött barn.

Hon sa ”allt kommer bli bra, oroa dig inte” och då fattade jag att hon var allierad med läkarkåren och dessutom att alla var överopti. 😬

Men allt gick bra och den finaste jag någonsin mött var min och fick stanna kvar och jag blev den lyckligaste och mest oroliga mamman i världen (som räknade andetag/minut som besatt de första veckorna) (när det var 130/minut åkte vi in och en gammal parallellklasskompis från mellanstadiet var läkaren som undersökte honom. Man ba hallå, du kom precis ut från syslöjden, vad vet du om bebiskroppar?)

xsixten 173

Här är förlossningsberättelsen.

 1. Åh, det gör lite ont i mig att läsa. Vi spenderade en vecka på neo pga liknande problem. Barnet föddes fullgånget men hade svårt att syresätta sig och fick ha andningsmask i två dygn. Sedan upptäckte läkarna även en infektion (samma sak som för er, ”vi vet inte riktigt varför”) och det blev fem dygns antibiotikakur.
  Nu är barnet en stark (både fysiskt och mentalt) ettåring som, än så länge, knappt fått värre sjukdomar än 2-3 förkylningar (och magsjuka förra helgen, men det räknas knappt eftersom hela familjen var döende).

 2. Elin skriver:

  Grattis! Så skör den första tiden är, för er extra skört. Den sista bilen får mig att längta efter fler bebisar. Den där lilla munnen som man kan pussa innan de kan göra motstånd 😂

 3. hanna skriver:

  Började läsa din blogg en bra stund innan du blev mamma, dvs när din blogg främst bestod av roliga saker Linus sa i sömnen, hehe. Sen blev jag så himla taggad när du skulle bli mamma för jag tänkte att det barnet kan ju inte bli annat än hysteriskt roligt att följa! Och Sixten har ju inte gjort någon besviken direkt. Han är min idol. Får jag en son en dag kommer han också få heta Sixten. Så grattis Sixten och grattis Lisa och Linus för att ni fick ett så roligt och smart barn 😍

 4. Maria skriver:

  Å så fint! Det lilla livet är så stort! Och den första rädda tiden är så vacker(i efterhand) när man vet vem man vaktade så noga.
  Hos mig är det en galen 3,5-åring som alltid springer åt fel håll och som glömt alla ord hon kan utom ”NEJ!” 😀

  1. Åh ja men verkligen! Vad fint, det där med att det blir vackert i efterhand när man vet vem det var. Så är det verkligen. Jag minns att jag var så rädd att jag skulle förlora honom innan jag visste vem han var, för då skulle jag aldrig få veta det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..