9 brutala sanningar om att bli förälder

Det blir INTE som du tänkt dig.

Gjorde en lista om att bli förälder. Exempel:

Du kommer att skenbajsa sååååå mycket

0xIglRk

Du vet när killar bajsar i 20 minuter? Du kommer också börja göra det. Du tar den egentiden som killar alltid tagit. Du kommer dock inte bajsa (det gör du snabbt som vanligt), utan sitta på toaletten och kolla Instagram.

Ordet ”eko” får en ny innebörd

Testing

Du kommer höra dig själv upprepa samma ord 30 gånger på raken, utan att någon lyssnar på dig en enda av gångerna. Till slut kommer du ha munnen två centimeter från ansiktet på den du vill ska lyssna, och hen kommer fortfarande fullständigt ignorera dig. Du kommer till och med tro att hen blivit döv. Tips! Testa då att säga något om glass. Då får du garanterat en reaktion.

Föräldraskapets belöningar och utmaningar löper parallellt

jim-cry-happy

Så här kommer du att tänka: ”Mina barn är de gulligaste, charmigaste SKITUNGARNA i hela stan”.

Du kommer älska dem så mycket att du tycker det är jobbigt

tumblr_mwkx5cx6qH1s9g22lo1_400

Du kommer älska dina barn så mycket mer än du kan föreställa dig. Så mycket att du kommer få panik och må dåligt. TÄNK om det händer dem något?

Du KOMMER att kalla din partner för ”pappa” eller ”mamma”

raw-1

Hur mycket du än lovat dig själv att inte göra det. Just deal with it, mamma.

 

Läs resten av listan här.

 1. Nolan skriver:

  I am surе this paraցraph has touched all the internet viewers, its really
  reaⅼly nice paragraph onn buiⅼding up new webpage.

 2. Amazing write-up! Ill subscribe right now together with my feedreader software package!?-

 3. Sofia skriver:

  Total igenkänning! Och du skriver alltid de listor som kan få mig att le när en dag känns lite extra grå 🙂

 4. Annika skriver:

  Haha good to know.
  En grej bara – MÅSTE man börja säga saker som att man får ont i ”mammahjärtat” eller ”mammasjälen”?? Det går en epidemi av detta i min vänkrets och jag får liiiite, lite kräks i munnen varje gång… Kan man inte bara ha ont i hjärtat? Som vanligt fölk?

  1. S skriver:

   Annika: är mamma och kräks också över uttryck som ‘mammahjärtat’ och skulle aldrig ta det i min mun. Nu höll jag ju med om ganska mycket på listan, men man behöver ju inte bli en annan person för att man får barn, utan bara sig själv – fast med barn.. Ska jag vara ärlig så upplever jag det som att många som inte har så stark identitet som något annat än mamma är de som starkast behöver hänvisa till just sin identitet som mamma hela tiden (ref. mammahjärtat).

  1. Annika!!! Så starstruck på dig nu! 😍😍😍😍😍❄️❄️❄️

 5. S skriver:

  Ok, kommentarer till den fullständiga listan:

  1) Ja. Ja!
  (fast lite nja också eftersom vi faktiskt hajkat runt i världen också med barn, tagit jobb på annan kontinent med nyfödd baby + har tvåspråkiga barn.. men JA! på strumporna! Flyttade dumt nog inte till land där strumpor inte behövs..)

  2) JA.

  3) JA. (testar att säga halvabsurda saker, det funkar också – istället för ‘gå och borsta tänderna’ säger jag tex ‘gå och ställ in avskjutningsrampen så att raketen kommer i rätt bana – 10-9-8-7..’ eller istället för ‘sätt på dig jackan och gå ut i bilen’ säger jag ‘viktigt att du tar dinosauriekostymen idag för det är urtid ute’ – då reagerar de, fnyser lite och gör det de ska!)

  4) JA. Går in på min egen instagram flera gånger varje dag på jobbet (sshhh), de få timmar vi inte sitter ihop, och blir gråtmild pga SÅ FINA BARN.

  5) JA. Klarar inte att läsa helt vanliga barnböcker med medeldramatiskt upplägg (barn kommer bort från föräldrar / blir sjuk etc) utan att grina. (Titta Madicken, det snöar! = ‘För visst är det stor skillnad på två barn och bara ett.’ = hulkgråter..)

  6) NEJ – aldrig!

  7) Nja, mera mannen som har lagt på 10 minuter på de redan utdragna killbajsningarna.. När jag försöker går det ca 10_sekunder_ innan dörren slits upp och någon med panik i rösten skriker ‘jag visste inte var du vaaar, mamma!’

  8) Nej. Har begåvats med barn som älskar sushi, grönkål, smörstekt torsk, parmesan så menyn ser ut som förr.

  9) JA.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..