6 anledningar att du INTE ska åka på spa med din partner


Jag och Linus fick ju barnvakt för ett par helger sedan och min första tanke var att vi skulle åka på spa. Vi är så SINNESSJUKT trötta och slitna båda två så det verkade som den absolut bästa idén. Allt jag vill är att ligga still.

MEN. Då sa ett par vänner att det var en usel idé. Om det plötsliga tvåsamhetsumgänget inte sker kring en aktivitet är risken nämligen för stor att man börjar bråka om allt man inte hinner och orkar bråka om annars. Som att man får en frihetspsykos.

Så vi (jag) bestämde att vi skulle åka skidor i stället! Och det är det bästa jag någonsin kommit på (förutom när jag som barn kom på att Lycksele borde stavas Lyxele, och skrev till kommunen att de borde ändra).

SÅ jag har sammanställt en lista över de bästa anledningarna att åka skidor om man får en barnfri helg.

Man behöver inte prata

Som Linus sa: ”Det är lagom att prata en lift. Är det viktigt fortsätter man i nästa lift, och annars har det hänt något nytt man kan prata om.”

Det kan vara det smartaste han sagt. Förlåt Linus, jag inser att du framstår som korkad nu, men det är smart. Man behöver GÖRA något kul. SEN kan man prata.

Det är HELT olika saker att åka med barn och utan

Är man van att vara utomhus med barn tycker man att det är megalyxigt bara att gå ut och klä på BARA sig själv. Tänk då den sinnessjuka lyxen i att åka skidor utan barn. Och då tycker jag redan att det är kul att åka skidor med Sixten och Harry, men det är ju också jättejobbigt. PLUS då handlar ju allt om dem och deras framsteg. Åker man själv förflyttas allt fokus till ens egna kropp och man får högkoncentrerat lyckorus över att man själv är så bra.

Det spelar ingen roll vilken nivå man är på, det är TYP det roligaste man kan göra. Objektivt sett. Det är nästan bättre att vara kass, för då har man en snabbare utvecklingskurva.

Du blir HELT fearless

Jag är ju van vid att åka med Sixten. Han kastar sig ut för alla backar och  jag är livrädd nästan hela tiden. (Folk säger att HAN är modig, och det stämmer ju inte. Man är bara modig om man gör något man är rädd för och han har nog aldrig känt en enda rädslekänsla.  JAG är den modiga som måste titta på. Det får jag ingen credd för.)

I alla fall. När man åker utan barn finns ju inget (eget) barn att känna livrädsla över, bara sig själv. Och eftersom adrenalinkicken när man övervinner rädsla är så härlig känner man att man BORDE unna sig själv den kicken, inte bara sina barn.  Ska man ändå gå runt i livet med rädsla är det inte mer än rätt att man får ta del av det positiva som kommer med den. Och därför kastar man sig själv ut för svarta backar, vilket är läskigt OCH fruktansvärt härligt.

Du måste keep up with the kids

Sixten håller på att gå om mig i teknik, fart och åkstil. Om han ska vilja fortsätta åka med mig är det korkat att inte göra allt som står i min makt för att utvecklas när inte han är med.

Du förtjänar ditt spa:ande

Man får allt det där bra med spa och finmiddag på kvällarna, och då har man förtjänat det såpass att man kan päsa. Andra funkar säkert inte så men jag tror innan att jag gillar att ligga i en bubbelpool, men får ångest efter bara en kvart-halvtimma eftersom det känns för lyxigt. Om man åkt skidor en hel dag är det en miljon gånger skönare.

Man blir kär

Detta gäller kanske inte era partners, tråkigt för er i så fall, men det var länge sedan jag såg Linus så härlig som han är i skidbacken. Han åker snabbast, snyggast och bäst. Så jag blev kär i honom. Pga ytlig. Jag HAR ju sett honom åka med barnen, men återigen, då är det ju de himla BARNEN som är i fokus. Då tänker jag ju inte på att jag har en snygg kille.