ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Bonniers Bokklubb

Läs detta om du vill att ditt barn ska bli smart

/

img_3428.jpg

Innan Sixten och Harry föddes läste jag någonstans att barn vars föräldrar läser för dem får ett sjuuuukt mycket bättre liv (typ, minns inte vad exakt). Jag tänkte ”ojoj, det är visst JÄTTEVIKTIGT att läsa men det är antagligen något man inte kommer orka, typ som att koka nappflaskor. ”

Koka nappflaskor gjorde vi inte heller, men läsgrejen har liksom blivit en rutin som är oansträngande eftersom läsning är det ENDA som får barnen stilla på kvällarna, och jag insåg ganska tidigt att det inte är jobbigt att läsa jämfört med alternativen. Det är ofta till och med den mysigaste stunden på dygnet (tills de börjar härja igen när böckerna är lästa).

Forskning visar att tiden vi vuxna läser tillsammans med våra barn minskar drastiskt.

  • För tio år sedan läste 74 procent av föräldrarna för sina barn varje dag. Nu läser 35 procent för sina barn varje dag.
  • Barn vars föräldrar läser för dem är betydligt mer likely att läsa själva när de blir äldre.
  • En sjuåring har i genomsnitt ett ordförråd på 7 000 ord. En 17-åring som läser och/eller lyssnar till texter och som har blivit läst för som liten har ett ordförråd på 50 000-70 000 ord, men en 17-åring som inte läser har ett ordförråd på 15 000-17 000 ord.

Andra saker som är bra med att läsa för barn:

  • Barnet lär sig om världen.
  • Barnet får möjlighet att identifiera sig med olika karaktärer och uppleva olika känslor.
  • Att läsa tillsammans ger en nära kontakt mellan dig och barnet.

Källa: Läsundersökningarna PIRLS och PISA samt Läsrörelsen.

img_3118.jpg

Bonniers Bokklubb har lanserat BookBox Kids. Du får två barnböcker i varje box. Det är hemligt vilka böcker som kommer, men de är alltid nyutkomna och med ett genustänk (blev så sjukt glad att polisen i boken ovan var en tjej, jag försöker liksom mitt bästa att pränta in i barnen hur coola och modiga och bra tjejer är, och så kommer de hem och berättar att någon på förskolan sagt att tjejer inte är lika modiga. Jag behöver liksom all hjälp jag kan få av bra böcker med kvinnliga huvudpersoner.)

Boxen kommer 4 gånger per år (vår, sommar, höst, jul) och du väljer om du vill prenumerera eller köpa en box i taget.

Boxarna är anpassade efter 4 ålderskategorier. (0-2, 3-5, 6-9, 9-12) och kostar 190/styck. Om du prenumererar får du 30 kronors rabatt på första boxen!

Beställ BookBox Kids (senast den 25 mars) här.

img_3429.jpg
img_3427.jpg
img_3425.jpg

img_3492.jpg
img_3493.jpg

7
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00