De 13 värsta konflikterna vi hann med innan klockan 8:30

Här är våra 13 värsta konflikter som inträffade innan klockan 8:30.

1. Efter natt med två timmars sömn pga sängkiss och mardrömmar (inte mammans) säger mamman ”Nu ska vi ta på byxisarna”. Det skulle hon inte gjort. Treåring blir väldigt arg och skriker att mamman är ”JÄLVA ELAK” eftersom det heter byxor och inte byxisar och man får inte kalla dem det. Mamman kan inte låta bli att skratta vilket gör allt mycket värre.

2. Mamman bryter en kubikcentimeter stor bit av treårings macka innan han får den. Biten kommer också vara mammans enda frukost eftersom brödet är slut. Det skulle mamman verkligen inte ha gjort. Hon skriver spontan dikt om det som hände sedan:

Om någon ger en macka

Som inte är intakta

Ska man mackgöraren slakta

3. Mamman upptäcker att det är gult runt femåringens sydda sår i pannan. Hon får panik och lyser med ficklampa i såret för att se ordentligt. Femåring blir väldigt arg för att hon ”försöker göra honom blind” och gömmer sig på toaletten.

4. Vanlig jakt på barn som skriker och inte vill sätta på strumpor.

5. Mamman ringer pappan för att fråga om detaljer kring såret som syddes. Pappan är i Malmö. Ja det uppstår en konflikt här med men den kan jag för andra inblandades skull inte ta offentligt på en blogg.

6. Treåring välter ut mjölk över nya mattan under tiden. Mammans tålamod tar slut och hon lägger sig på golvet och spelar död.

7. Ingen vill sitta i vagnen, men treåringens förskoleavdelning ska gå på bio så de måste vara i tid. Mamman tvingar dem att sitta.

8. Mamman ringer vårdcentralen för att boka tid men telefonen är taskig och dör. Ja i det här läget tolkar man alla motgångar som uppsåtlig ondska.

9. Mamman frågar pedagogerna om såret. En säger att det ser lugnt ut, en annan säger ”hade jag varit mamman hade jag gått till doktorn med det där”. Det avgör ju saken so to speak. Femåringen blir arg eftersom han redan varit hos en doktor.

10. Treåring vägrar gå på bio. Alltså verkligen vägrar. Mamman ska ändå åt samma håll så hon följer med.

11. På vårdcentralen vägrar femåring gå in. Mamman lyckas muta med glass och får en tid. Sjuksköterska säger att det inte är gult var, det är ett blåmärke som blivit gult och nu ser ut som var. Mamman blir glad igen.

12. Fem minuter tills bion börjar! Mamman kutar TROTS att barnen vill klättra i ett bra klätterträd och blir jättearga när de inte får det.

13. Femåringen får inte stanna på bion eftersom hans avdelning är på förskolan. Major conflict. Han säger att han har ont i magen vilket sammanfaller med att mamman är rädd för att förskolebakterier ska hamna i såret så han får stanna hemma eftersom mamman ska jobba hemma i dag. Mamman glömmer att det inte funkar att jobba.

Så! Tänk när man hade bara sig SJÄLV att ta hand om innan 8:30. Hur jobbigt man tyckte det var. LOL. LOL. LOL.


 

  1. Lisa skriver:

    Hahahaha I hear you!

  2. Sofia skriver:

    😂😂😂😂 Alltså förlåt att jag skrattar åt din superhjältemammamorgon, men jag blir sååå glad! Du skriver helt underbart. Hög igenkänningsfaktor på varje punkt! Ha en fin fredag❤

  3. Så fantastiskt skildrat. Känslan när man kommer in till kontoret efter en liknande morgon och är heeelt slut innan dagen ens börjat… Extra härligt när ens barnlösa kollegor klagar på trötthet! 🙂

  4. Ida skriver:

    Haha! Det var alltid sååååå stressigt att hinna med dusch OCH sminka sig OCH föna håret OCH äta frukost. Och de dagar då vädret var ombytligt och man fick ta med sig ett paraply?! 😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..