Mina två bästa föräldrahot

Hur man pallar 4 dygn med två vildisar och pyttelite sömn.

Linus åker skidor och jag har varit gräsis sedan i torsdags. Det är så oerhört mycket lättare nuförtiden än för typ ett år sedan, men jag är ändå helt slut. Antagligen för att jag tänkte att det skulle bli lätt. De har ju lugnat ner sig så mycket. Man ba mm.

En sak som är helt utmattande i sig är ju ljuden. Jag har pratat med massa folk om detta men det känns som att vi är de enda som har det här Slänga saker i väggar och golv-problemet? Det går typ inte tre sammanhängande sekunder utan ljudet ”leksaksmotorhuv mot parkett”.

VAD ÄR GREJEN MED ATT KASTA SAKER HEEEEELA TIDEN?

Och de är ju aldrig någonsin stilla. De springer hela tiden. Jag tycker egentligen att det är coolt och bra. Okej inte coolt, men det är väl typ positivt att de orkar springa i ett halvt dygn, i alla fall om de ska bli långdistanslöpare. Men. Kan de liksom kolla på tv lite mer? JAG har inte den där energin.

Det sämsta är att jag ska ta igen massa missat jobb på kvällarna men de SOMNAR ju inte förrän 22 och härjar på nätterna. (I natt sov jag tre timmar och tänkte ”skönt att jag fick ihop såpass ändå”. SJUKT) Trots att de kutat på en fårfarm hela dagen? Ja jag vet att den punkten inte går ihop med att jag alltid hör plåtljud mot parketten men det handlade om när vi är inne.

 

I alla fall. Kudos till alla ensamstående med två vilda barn.

Mina två bästa hacks de här dagarna har i alla fall varit (ja jag skrev hot i rubriken för att det lockar mer till läsning):

 1. Vagnfängelset

”Ni får en glass om jag får gå ut och ta en promenad och ni sitter stilla fastspända i vagnen medan ni äter glassen. Och leker tysta leken under tiden.” Det funkar bara i två minuter men det är två ljuvliga minuter.

img_4707.jpg

2. Städningskurragömma

Det här hittade jag på själv i dag. Innan man får gömma sig måste man städa 5 saker. Så sjuuuuuuuuuuuuuukt bra lek. Speciellt eftersom barn inte hajar att man utnyttjar dem utan tycker det är festligt att hinna städa så snabbt som möjligt.

img_4713.jpg

img_4659.jpg

 

 

img_4752.jpg

img_4676-1.jpg

 1. Sanna skriver:

  Åh! Vad skönt å höra att det finns fler högljudda kastare där ute. Jag har oxå två vildingar (pojkar) som kastar saker och låter som två, jag vet inte vad, mest hela dagarna här hemma. Den äldsta blir sju år snart och vi undrar fortfarande när/hur vi ska få slut på kastandet. Mitt tips för att dämpa ljuden är iaf att köpa ett par bra hörselkåpor. Jag brukar ta på mig mina när jag inte står ut längre.

 2. C skriver:

  Tack tack tack, alltsa du anar inte hur skont det ar att veta att man inte ar ensam om att ha ett kastande barn.. jag borjar ana en viss forbattring hos min son nu, han ar 3 ar och 2 man men varje gang jag sager det hogt till min man sa satter en ny fas av kasande igang (ps. varsta lyxen att du lyckas muta ner dem i vagnen, har inte anvant vagn sen innan minsta blev tva *snyft*).

 3. anna1 skriver:

  Igenkänning! Min äldsta (nu 4) var en kastare av rang mellan 2 och typ 3.5-årsålder. Allt skulle kastas hela tiden överallt. Han kastade när han var glad och han kastade när han var arg (speciellt då), inget var för stort, hårt eller värdefullt. Kastandet är en av de saker som drivit mig mest till vansinne under mitt föräldraskap. Det tillsammans med otyget att bli dragen i kläderna (som jag tror Hormoner&hemorrojder skrev om på Instagram för ett tag sedan, gud vad jag bara skrek jaaaa! när jag läste det, att äntligen hitta någon annan som också hatar kläddragandet).

  1. Ida skriver:

   Hatat kläddragandet. Herre jesus låt mig vara!

 4. Ida skriver:

  Hade det där problemet med att det kastades saker hit och dit. Sen en dag fick jag nog. ”Kastar du saker så gör jag det också! Så gick jag till hans rum och kastade några av hans (sämre bortglömda söndriga leksaker) i sopan. Inte ett problem här hemma längre. 😂Vänligen, sämsta morsan i stan

  1. Smart! Jag tror dock inte det funkar på mina för de skrattar bara ihjäl när jag tappar det. Jag får ingen respekt alls😂😭. Men jag ska kanske testa.

   1. Ida skriver:

    Ja! Prova! Och lägg upp resultat i bloggen. 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..