Mina 8 bittraste ögonblick sedan jag blev förälder

Att bli bitter är det allra minst klädsamma som kan hända när du har fått barn. Här är mina bittraste tankar.

mama lyfte ett gammalt inlägg om min bitterhet, så inläggsrepris här med. (Det var jättemånga fellow bittra som hörde av sig förra gången. Så fint. ”Tack för att du också är bitter” sa de. Man ba varsågod, det är jag så gärna):

Är du trött, fläckig, irriterad, jättesur eller har ett stökigt hem är du förlåten, för du har offrat din energi och fräschör för att vara med ditt barn. Men BITTER kan man väl inte vara när man fått livets största gåva?

Här är mina hittills bittraste ögonblick.

1. När en kompis utan barn kom hem från en tvåveckors Greklandssemester full av partynätter och långa bruncher i solen, och jag frågade om hon ville gå och fika varpå hon svarade: ”Nej, jag behöver egentid nu”. 

Bevingat ord från mig:

Du kan missbruka kaffe, rosé och speed

Men du skall icke missbruka begreppet egentid

2. När min man jobbade med något glassigt utomlands i några dagar. Jag själv var nästan död efteråt med spädbarn och tvååring, men på middagen hos vänner tyckte de sedan synd om HONOM. ”Måste vara jobbigt att resa i jobbet”. 

Bevingat ord:

Let me remind you

Om monstruösa lyxen i att sitta själv i flygstol

Att ni tycker synd om HONOM får mig att småle 

Say it again, if you wish to be satt på spetsig påle

3. När båda barnen var kräksjuka, jag själv hade jätteond mens, min man inte kunde ta sig hem och mitt internet var sönder. 

Bevingat ord:

Det sägs att man allt kan klara

Att kräksjuka ej utgöra livsfara

Men utan hjälp ens från Fåret Shaun 

Är man från sammanbrott ständigt en hårsmån

4. När andra barnet var nyfött och storebror fick fem sjukdomar på sex veckor och var för liten för att vilja kolla på tv och bara ville spela fotboll. Mamman (jag) fick alltså inte sova på nätterna, springa runt hela dagarna OCH alltid amma bebis ståendes. Jag kände då, så att säga, inte bara medömkan när folk med EN bebis tyckte det var jobbigt att typ vakna då och då på nätterna. Förlåt. 

Bevingat ord:

Att få SITTA ner och amma 

Är jämförelsevis detsamma

Som att spa:a och glamma  

5. När min man gick på pappaledighet och bebisen, från att ha sovit max 20 minuter sammanhängande, plötsligt började sova en och en halv timme i sträck mitt på dagen.

Bevingat ord:

Jag har dig fött och du ur mina bröst ständigt drack

Trodde det var JAG som skulle få titta på Orange is the new black

6. När jag pratade i telefon med en kompis vars barn försökte nå en blomkruka. ”Hon är så vild, tänk de som har lugna barn”. Samtidigt kutade jag med ett barn på armen efter det andra som slitit ut brinnande kol från grillen med en pinne, och nu var på väg rakt ut i en gata.

Bevingat ord:

När ditt barn en gång i minuten skrämmer dig till vanvett

Har du kanske erfarit vildhet på ett ordentligt sätt

7. De gånger jag stött på föräldrar som SKRYTER över deras barn sover så bra. Att de har A-barn minsann. Egentligen förstår jag inte. Det man vill uppnå med skryt är väl att andra ska tycka att man är duktig? Den med barn som sover bra behöver ju inte vara duktig. Det är ju de som har barn som sover dåligt som är duktiga, så varför skylta med motsatsen? 

Bevingat ord:

Vill du att andra ska tycka du är duktig i ditt liv

Varför vara så kontraproduktiv

8. När jag läste facebookstatus från barnfri kompis: ”Jag sov 12 timmar i förrgår och bara 8 i natt och är så trött att det typ gör ont, haha”

Bevingat ord:

Inte för att strö salt i dina sår

Men jag önskar dig eviga småbarnsår

 

Tidigare publicerad i tidningen mama.

20140803-213458-77698275

20140711-054621-20781092

20140128-201548

20131024-135209

 1. Men då måste jag fylla på med ett bittert ögonblick!
  Sommar i Sevilla. 42 grader ute. Så hett att man måste stanna inne med fönstren stängda och persiennerna neddragna för att hindra något av värmen att komma in i lägenheten. Att enbart vara i den lilla vardagsrummet där luftkonditionering finns. Att i det rummet underhålla en ettåring (här behövs inte mer förklaring, andra föräldrar vet vad det innebär). I en veckas tid, tills den förfärliga temperaturen sjunker något. Att DÅ, när man träffar kompisar första gången på en vecka få höra: ”Skönt att man kan gå ut igen, det har varit så tråkigt att bara se på film och läsa böcker och sova.”
  Den där bitterheten sitter kvar i mig fortfarande och jag glömmer det aldrig. Aldrig!

 2. Hanna skriver:

  Det här var en väldigt underhållande lista. 😂😂

 3. Anna skriver:

  Asså jag älskar detta! Extremt hög igenkänning på alla punkter. Och rimmen är ju fantastiska. Underbart!!!!

 4. Du är så jäkla härlig!!! Samtidigt gör du mig totalt avskräckt från att skaffa barn, haha. Jag tror att jag är alldeles för ego för att ta hand om ett litet liv som aldrig sover eller är tyst ;P de kanske ändrar sig när man väl får barn? 😛

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..