När man själv är den som gråter ihjäl vid lämning

Har aldrig gråtit så mycket vid en lämning som i dag.

img_5228.jpg

Sixten och hans kompisar spelar alltid fotboll och han längtar till förskolan och säger SKYNDA dig, så att han inte ska missa fotbollstid. I dag var vi sena och hans gäng spelade redan när vi kom fram. Alla skrek ”JAG vill vara i Sixtens lag” ”Nej JAG” ”NEJ JAG, DU SKA ALLTID vara med Sixten, det är MIN tur”.

Bara det fick mig att börja gråta. För det är så SJUKT inte mina gener. Jag har ALDRIG blivit först vald, eller vald överhuvudtaget i sportsammanhang. Någonsin. Förutom när folk har frågat om jag vill följa med på friskis.

Och när jag hörde det började jag gråta av jag vet inte. Stolthet typ, tänk att JAG har kunnat avla ett barn som folk vill sporta med. Sjukt. Nu är det förvisso tack vare Linus gener men ändå.

Sedan förbyttes allt i elände då jag insåg att det var en pojke som stod en bit bort och som ingen ville vara i lag med. Och i mitten av klungan stod Sixten och såg mest ledsen ut när alla bråkade om att få vara med honom. Jag var SUPERnära att kliva in och försöka lösa allt när Sixten höjde rösten (han tog liksom sats och tog mod till sig) och sa ”VET ni, INGEN tycker om att bli ENSAM”. Och gick bort och ställde sig med pojken som inte hade någon i sitt lag. ”Jag ska vara på ditt lag”, sa han. 😭

Och jag började gråta floder och var tvungen att gömma mig. Och fick eventuellt lite hybris. Det kändes typ som att allt var en biblisk berättelse och Sixten var den barmhärtige samariern. Sedan fick jag gå tillbaka och lösa lagindelningen för de hade börjat tjafsa igen, men ändå.

 

 

 1. Brukar aldrig kommentera inlägg, men nu gör jag det ändå pga tårattack på bussen… Så otroligt fint gjort!

 2. Sixten for president! Tänk så fin världen vore om kloka människor som Sixten skulle styra och råda, i stället för alla kostymklädda, självcentrerade assholes som gärna vill sitta bakom skrivbord och bestämma hur de själva ska få må bäst?!! ❤ Grattis, mamma Knivlisa

 3. Alltså jag gråter bara av att läsa det här inlägget.
  Hade aldrig aldrig pallat det om det varit jag som lämnat mina barn och detta hände, utan hade kollapsat på marken och bara fulgråtit. Så jag tycker att du är en riktigt stark person! <3

 4. Men guuud vad fint gjort! Åh, önskar att dottern blir så här klok och omtänksam. Och att det finns fler så här bra barn på hennes blivande förskola.

  Jag tycker det är superjobbigt att vi snart (nåja, i slutet av augusti) ska skola in henne. Min beskyddande föräldra-ådra bultar i högvarv och en liten del i det (bland måånga andra faktorer) är att det ska finnas elaka barn där som jag inte kan skydda henne ifrån.

  Då vill man ha en Sixten där <3

 5. Så utrolig fint gjort❤️ Du har virkelig lykkes som mamma🤗✨ Heier på sånne som Sixten👍🏼😎✌🏼

 6. MEN WOW nu gråter jag med och jag känner inte ens någon i historien 😭 Så fint barn du har avlat! ❤️

 7. Men nu sitter ju jag här också med tårar som trillat nerför kinderna. Vad fint gjort av din son!! Och förstår även de där tårarna när han blev vald. Häromdagen ropade en pojke efter min son ”jag kommer längta efter dig K” ( de är tre år). Bara det fick tårarna att komma såsom jag upplevt detta jag ekar väl blivit en blöt fläck på marken 😉

  1. Blev tydligen för rörs för att skriva där på slutet ; ” så om jag upplevt detta hade jag blivit…” Skulle det va

   1. haha åh men jaaaa! Harry har en kompis som en gång inte ville gå till förskolan eftersom Harry var sjuk. Då blev jag också blöt fläck.

 8. Fina fina Sixten! Klart att även vi läsare gråter! Och ni kan verkligen vara stolta över honom och även hans bror. (Ni borde försöka skaffa fler barn. Hähä.)

 9. Ja men guuuud, jag förstår att du började gråta, jag börjar gråta bara över att läsa om det. Så HIMLA fint gjort av honom!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..