10 saker folk med LUGNA barn säger

Det är skillnad på att ha vilda barn och att ha lugna barn. Det märker man när folk pratar. Här är några saker som folk (som har lugna barn) säger.

img_8381.jpg

img_8390.jpg

1. ”Gör det inte så besvärligt med matlagning. Ät lite fil och müsli till lunch.”

Svar: Mm. Den kommentaren är mycket vanlig i sommartider. Men. Om barnet springer från tidig morgon till sen kväll, alltså typ en maraton per dag. Ja då tillgodoser ”Lite fil och müsli” energibehovet för barnets ena knä.

 

2. ”Det är så härligt med sommar, barnen leker fritt och jag kan läsa roman i flera timmar i sträck.”

Svar: Grattis, men om du kan LÄSA ROMAN flera timmar i sträck när barn leker, betyder det att du inte måste stoppa dem från att rymma till sjön, hälla grannens bensin i munnen, slå ihjäl varandra, leka linbana från balkongen och så vidare. Frågan är om det kallas förälder ens.

 

3. ”Du är så hönsig. Jag är inte en nojig förälder, JAG tycker barn utvecklas av utmaningar och att pushas.”

Svar: Jag skulle inte heller vara hönsig om det vildaste mina barn gjorde var att leka frisörskola. Nu är det lite mer att jag är konstant rädd, men jag har liksom anledning. Om jag dessutom pushade skulle nästa steg vara skärmflyg för femåringen. Eller jag skulle tyvärr inte ens behöva pusha.

 

 

4. ”Men varför låter du dem springa hela tiden? Jag skulle ALDRIG låta mina barn springa inomhus.”

Svar: Det här har jag hört många gånger. Jag kan inte tänka mig värre tortyr för mina barn än att inte få springa. Ett av mina barn har sprungit konstant sedan ett års ålder. Det går liksom inte säga till ett sånt barn att det inte är okej att springa eller hoppa.

 

5. ”Följ med till stranden!”

Svar: Gärna! Måste klargöra en grej bara. Vi kommer tyvärr inte kunna prata. Du kommer fika på en filt och se på när barn bygger sandslott, jag kommer springa konstant för att ha båda barnen inom synhåll och vrida huvudet 180 grader så ofta att jag får sån där brännande känsla i nacken som att ett stort blodkärl har gått sönder. Typ halspulsådern.

 

6. ”Jag har lite dåligt samvete för att barnen kollar på tv så länge.”

Svar: LOL. Förlåt, men har lite svårt att relatera. Det är väl bara underbart om barnen VILL kolla på sommarlovsmorgon?

 

7. ”Det regnar, ska vi gå och fika med våra barn i dag?”

Svar: Jättegulligt att du frågar. Men. Jag har fikat EN gång med två barn. Efter några minuter hade ena barnet hällt ut en kanna med grädde på golvet. När jag torkade upp sprang det andra barnet iväg med sockerbitsskålen för att kasta sockret till en hund. Sedan fick jag en skäll av hundägaren. Så även om JAG gärna skulle fika med mina barn (no) tror jag inte att DU vill.

8. ”Vi har köpt nya vaser till vardagsrummet!”

Svar: Det här är det lättaste sättet att avgöra om någon har lugna barn. De har vaser som hinner leva så länge att de blir fula, stylemässigt. Vissa andras vaser är fula för att de är nedskjutna av fotbollar och köttfärs.

9. ”Kolla vilka ljusa fina sommarkläder de ska ha i sommar, de här hade jag när jag var barn.”

Svar: Jag förstår varför dina barn är lugna om kläder DU hade som barn fortfarande är vita. Ni har helt enkelt en annan genpool. Men vi kanske kan få komma och dyka i den?

………………………………………………

Gilla min facebooksida om du vill få uppdateringar om nya inlägg!

 1. RELATERAR!!

  Fick precis ett lugnt barn och helt plötsligt har jag all tid i världen att göra allt detdär som alla andra gjorde under föräldraledigheten. Förra gången var jag mest genomsvettig hela tiden 😜. Men det är jag ju nu med, efter hämtning på fsk.. vi springer alltid några hundra varv runt i huset per em/kväll. Det liksom behövs. Vi föräldrar kan ju skippa träningskort tills vidare 👍.

  Och appråpå någon kommentar ovan om skärmar och socker. Tror vår vilding äter mindre socker än något annat barn vi känner. Och skärmar – precis som du skriver vad skönt att barnet kan tänka sig sitta still och kolla lite barnprogram då och då.. några korta stunder.

 2. Det här va det tramsigaste jag läst på länge! Alla barn är väl olika, ingen meningen med att skuldbelägga den ena eller andra!

  1. Vem har skuldbelagt menar du? Förutom du då.

 3. Robin skriver:

  Vad 80% av föräldrarna till ”högaktiva barn” inte tänkt på är sambandet med att de stoppar i dessa små kroppar mängder med SOCKER i olika former och låter de kolla på hetsiga program o spel o skärmar hela dagarna.

 4. Är det inte dags för ett syskon? 🤯
  Mitt barn är också energiskt! 🙄
  Har knappt sett de barnen springa eller ge ifrån sig ett ljud! De står bara och ser söta ut eller ursäkta, som små fån.
  Förskolan undrar hur jag orkar, det gör jag knappt!

 5. Anekdot: Haft en dålig dag på jobbet, var i 20-års åldern och stod och njöt av alla val av glassiga magasin att trösta mig med på en stormarknad. Bredvid stod en stackars stressad mamma som försökte få sin son att låta bli att illvråla om en tidning han ville ha, varpå mamman gick eftersom hon förmodligen med all rätt trodde han skulle följa efter. MEN NEJ. Han slänger sig på golvet, tårarna sprutar som på Lille Skutt och han sparkar med armar å ben och jag trodde inte att han hade en ännu högre ljudvolym, men det hade han. Jag stod ut 2 min max med huvudvärken detta gav mig. Sen skrek jag med mina lungors fulla kraft; AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH!!!!! (Inte åt honom utan rakt upp i taket, flera meter från pojken)

  Han tystnade, vände sig om och bara stirrade. På några sekunder kom mamman rusade och stirrrade argt på mig, vilket jag struntade i för nu kunde jag återgå till vilka magasin jag ville välja mellan.

  Får säkert skit för det här men just då kände jag att kan han få skrika, kan väl jag också få det. Och nej idag med 3 barn själv ser jag med förståelse på föräldrar och barn som har det besvärligt och försöker hjälpa dem, ge ett uppmuntrande leende, busar med barnet eller nåt. Fast en del blir sura för att jag lägger mig i, som att jag inte tycker de är bra föräldrar men vill bara visa att jag har ”been there, done that” och om någon hjälper mig kan det göra min dag. ❤️☺️

  1. INA skriver:

   Helt rätt tycker jag!
   Jag lägger mig också i när det verkar behövas. Vissa föräldrar blur tacksamma medan andra blir sura.

   Jag har ett lugnt barn. Väntar nu nr 2 och räknar med att hen kommer bli vild nog åt storebror också! =p

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..