I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBBAR

Om när jag var så kär att jag slickade numret i telefonkatalogen (+ du får en gratis bok)

Du får en Personal Bookshopper och en bok utan kostnad!

När man hittar en bra bok går man igenom samma stadier som när man blir dödsförälskad i en människa.

 1. Kär.

2. Kär i alla relaterade saker, typ personens anteckningsbok, man vill ba andas på det livet ut.

3. Livrädd för att det ska ta slut.

När jag var typ 14 var jag fruktansvärt kär i en kille i Nyköping. Jag bodde i Östersund och hade träffat honom en gång, men det var allt jag behövde. En dag kom jag över en telefonkatalog över Nyköpingsområdet. Jag slog upp hans föräldrars nummer (killens alltså), och SLICKADE det. För jag tänkte att det HÄR. Det är det närmsta jag kommer att kyssa honom. (Det var det också).
Jag menar inte att jag slickar böcker jag älskar, men typ.
När jag fastnar i en bok, typ på sidan 50, går jag alltid tillbaka och läser om hela skiten igen för att PLÖTSLIGT blir allt ointressant som är relaterat till huvudpersonerna så intressant att jag inte kan missa det. Till exempel hur skolsköterskan såg ut och hur hallen var byggd.
Det här berättade jag för en sjukt gullig Personal Book Shopper (som läser fyra böcker i veckan och kan allt) som ringde hem till mig för att prata om vilka böcker jag borde läsa. Det är en tjänst som man får om man går med i Bonniers bokklubb.
Jag förklarade till exempel vad jag tycker är så bra med Elena Ferrante-böckerna, och då sa hon ”Ja men då vet jag exakt vad du ska läsa sedan”, nämligen:
Näktergalen av Kristin Hannah (om två kvinnor under andra världskriget)
Sedan pratade vi vidare om vad jag gillar och hon tipsade bland annat om:
Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem av Mikael Lindnord (sann historia om en hund som slog följe med ett multisportteam i VM i Ecuador.) (Jag älskar lite otippat böcker om hundar)
Röd måne av Elisabeth Nemert (om häxprocesserna under 1600-talet)
Allt för din skull av Christina Stielli (om en tjej som växer upp i frikyrkan)
Fantastisk tjänst och samtal.

Du kan prova på hur det är att vara medlem i Bonniers bokklubb HELT utan förpliktelser.

Anmäl dig som medlem HÄR. Du får en kod att använda till en utvald bok med lägsta pris-garanti plus porto, så att du får boken helt utan kostnad. Inga böcker fortsätter alltså komma automatiskt! Läs mer om Bonniers Bokklubb och förmåner här.

img_9440.jpg

Här ligger jag och läser. Det gör jag dock inte på riktigt pga vakna barn.

img_9439.jpg

 

  1. Men varför använda en Personal Bookshopper när det finns bibliotekarier?

    1. Till exempel för att man inte har tid att gå till biblioteket utan barn!

      1. De flesta bibliotek brukar också erbjuda tjänster digitalt – även om det varierar stort hur dessa tjänster är utformade och huruvida de är anpassade efter den enskilda användaren. E-böcker kan man också låna från bibliotek, så man kan använda en hel del av bibliotekets tjänster utan att besöka biblioteket. Fast om man blir uppringd av en bibliotekarie, är jag tveksam till…;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..