Varför är sörmlandsloppisarna så sjuka?

Avgjort. Sörmlandsbor är finast. Men inte så bra på affärer.

Köpte nystickade ullsockar.

Jag: Men. 30 kronor?

Tant: Japp!

Jag: Men du MÅSTE ta mer än 30 kronor, hur lång tid tar det att sticka de här?

Tant: Det tar några timmar!

Jag: Men du hööör ju. Det är INTE okej! Du måste ta mer.

Tant: Ja nej men jag tycker att det är så viktigt att barn har yllestrumpor på sig!

Jag: Ja men det ska du ju säga till potentiella kunder, och det är själva anledningen till att du ska ta mycket mer för dem.

Tant: Neeej nej nej.

ASSÅ. Så himla fint. Det känns lite som min pappa som alltid köper det mest ihoptryckta mjölkpaketet och den skabbigaste gurkan för att han tycker synd om dem och för att ”annars måste ju någon annan ta dem”.

Samma sak med den här tröjan.

 

wp-image-504970274.jpg

Den kostade 100 spänn på en annan loppis. Nystickad. Själva garnet är ju dyrare. Folk här vill alltså betala för att någon ska bära deras kläder. Gillar det ändå.

 

 

 1. Linda skriver:

  Åh vad fint!
  Köpte en barnskjorta på Tradera en gång. Det blev en förlustaffär för tjejen som sålde den, det visade sig att portot skulle kosta mer än priset jag betalade. Jag ville såklart betala mer men hon var så glad att skjortan skulle komma till användning att hon vägrade låta mig göra det.
  Sjukt fin tröja du har på bilden förresten!

  1. Åh fiiiint! Och tack!

 2. Lena skriver:

  Blandade känslor inför detta alltså… Kul att du också får ta del av alla treats här i vår fina bygd, men okul att få loppiskonkurrens!

 3. Julia skriver:

  Jag började gråta för att det var så fint att hon vill att alla barn ska ha yllesockar på sig

 4. du är helt uteslutande den finaste människan jag ”känner” i cybervärlden

 5. Min mormor bodde sina sista år på ett serviceboende i Sundsvallstrakten. Bredvid fanns någon slags välgörenhetsaffär (pingstkyrkan kanske?). Där sålde trevliga damer handstickade raggsockor för 10kr paret. Galet! När mormor dött och mamma städade ur hennes lägenhet köpte hon upp hela deras lager. Så att barnbarnen ska ha fri tillgång till raggsockor väl upp i gymnasieåldern.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..