I annonssamarbete med ECCO

Oups vi har gjort ALLT fel

Detta ska du tänka på när du köper barnskor.

Vi har alltid fått extremt mycket kläder och skor från vänner och släktingar. SVINBRA för snåla människor som Linus och mig. MEN det är tydligen INTE bra för barn att bara ha superbegagnade skor. Sulan har nämligen formats efter andra barns fötter och det påverkar hur ens eget barn belastar foten och går.

Nu har vi fått nya vinterskor från Ecco. Snow Mountain. Harry är så klart överlycklig för sina NYA SNYGGA SKOR, och för han fick klippa bort goretex-lapparna.

Saker du kan tänka på när du köper skor:

1. Mät fötterna. Skorna ska vara 1-1,5 cm från tåspetsarna till kanten av skon. Barnfötter kan växa extremt snabbt i sjok, upp till en halv storlek större varannan månad.

2. Foten innehåller 26 ben och 28 leder. På barn är fotens ben mjuka. Därför behöver foten skor som ger stöd och låter musklerna i foten utvecklas så obehindrat som möjligt.

3. Ju mindre barnen är desto mjukare sula! Foten, hålfoten och musklerna är nämligen inte utvecklade, därför ska sulan vara så mjuk som möjligt och bara följa foten. Foten ska inte följa skon. Från tre års ålder kan sulan börja vara lite hårdare eftersom skelettet börjar bli hårdare.

4. Be ett proffs om hjälp när du ska köpa skor. Personal i Eccobutiker är utbildade i att sälja barnskor och vet allt om hur musklerna och lederna i barnfötter fungerar.

5. Kardborrband FTW. Skorna vi fick, Snowmountain, har snören men en knappstängning som barnen fixar själva.

 

 1. Sofia skriver:

  Trist att sprida myter. Självklart kan man ärva skor! Herregud

 2. Sanna skriver:

  Vilka underbara foton på killarna!

 3. Anna skriver:

  Det där är en myt som helt saknar stöd i medicinsk forskning. Tråkigt om föräldrar skräms från att använda begagnade skor.

  1. Anna skriver:

   Förtydligande: skon sitter på foten några timmar under några månader. Påverkar inte foten alls. Däremot är en dålig passform aldrig bekväm eller bra för foten, men det är en helt annan sak.

 4. M skriver:

  Jo, men det ligger ju ganska mycket i skoindustrins intresse att få folk att tro att barn inte kan ärva skor = köper fler skor.. Du ser ju själv om skorna är helt snedgångna, annars är det inga problem!

  1. Våra har nog varit väldigt snedgångna.. jag har tänkt att så länge de inte släpper in floder av vatten funkar de bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..