I did it again

Jag var på loppis igen. Ni vet hur det brukar sluta. Gulligaste tanterna finns helt klart i Sörmland. 

Jag har varit på loppis igen. Ni som hängt med några månader vet att jag brukar tjata på tanterna att ta mer betalt.

Det här är resultatet mitt tjat gett:

Jag: Hej! Vad kostar de här sockarna?

Tant: 20 kronor.

Jag: Men.. men… de är ju nystickade!

Tant: Ja?

Jag: Men var det inte dig jag pratade med sist.. Vi pratade ju om att du måste ta mer betalt! Själva garnet kostar ju mer än 20 kronor.

Tant: Ja, men jag vill bara bli av med de där nu, jag har ju stickat klart dem.

Jag har ju stickat klart dem. Som att de är värdefulla bara när de stickas just för att de är så härliga att sticka. Gulle.

Mössorna kostade också 20 kronor. ”Bra att jag blir av med dem också”.

Och världens finaste påslakan. 20 kr. Vissa har problem med att jag köper påslakan på loppisar. Att det skulle vara sunkigt. Men de är ju de allra skönaste och snyggaste. Enda hygienproblemet är nu att jag aldrig kommer ha andra påslakan från och med nu så jag kommer aldrig kunna tvätta dem.

 

 1. Malin+K skriver:

  Du kanske kan bli stick-ombud? Ja letade efter bättre ord för det 😂- vill oxå ha fin mössa!

 2. Anna R skriver:

  Jag köper också sängkläder på loppis, HATAR nya sängkläder! Dom är så riviga, som att lägga kinden mot ett rivjärn ju.

  Och angående ”fräschheten” så är det väl lika fräscht som att sova på hotell.

 3. Linda skriver:

  Åh, loppis alltså! Majoriteten av hela mitt bohag är loppisfyndat. Allt från möbler till porslin och gardiner. Begriper inte heller riktigt de som tycker att det är ofräscht med loppis. Ta de som rynkar på näsan åt porslin och lakan till exempel. Kan ju nästan garantera att lakanen på hotell/tallrikarna på restaurang varit med om fler olika människor än typ någons finservis som stått i ett vitrinskåp sen 1955. Men alla förstår inte charmen med loppis, och det är okej det med!

 4. Heja återbruk!
  Vaddå sunkigt! Gamla lakan är mkt finare, man blir rätt ensam om att ha det mönstret/utseendet och oftast är de av bättre kvalitet. Just detta mönster tror jag faktiskt jag haft som tapet i mitt rum som barn fast i annan färgställning. Slutet av 70-talet nånstans… Helt underbara!
  Precis som du verkar vara: av bättre kvalitet, ensam om mönstret, mycket finare än många andra och helt underbar!
  Du är alltså som ett loppislakan! 🙂 Finaste komplimangen ju!
  Störtskön och cool mamma tror jag du är också utöver det.
  Hälsa stickdamerna att de absolut ska ta mer betalt, hantverk är underskattat precis som återbruk.
  Kram från en annan Östersundare i utsocknen Stockholm!

 5. Är ”vissa” möjligtvis Linus? 😂

  1. Hahaha nej faktiskt inte. Han är HELT med mig på just detta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..