I annonssamarbete med BONNIERFöRLAGEN

Blogglunch om boken med tillfångatagna barn + Vanja har lärt mig dricka kaffe gulligt!

 

Jag lunchade med mina alltigenom underbara bloggkollegor Vanja Wikström och Annika Leone, tillsammans med författaren Nora Roberts förläggare och Albert Bonniers förlag.

Jag är inte ensam om att vara bloggare som alltid har hatt.

Det var en bokcirkellunch kan man säga. Vi har läst den sjukt spännande Kidnapparen av Nora Roberts. Jag har skrivit mer om boken här.

Vi var rätt nyfikna på hur Nora Roberts är som person eftersom hon verkar rolig, men förläggaren hade inte träffat henne av den märkliga anledningen att hon inte gör intervjuer och pressresor. Hon behöver liksom inte för hon säljer böckerna FÖR bra. Är man en av världens mest sålda författare behöver man tydligen inte göra press.

Men förläggaren berättade att Nora är väldig ostereotyp för romancegenren. Det märker man också tillexempel eftersom kvinnor är huvudpersoner och pratar om och tänker på annat än män. Eller de pratar ju om män också men tjejerna är inte bara fina och typ kloka på ett känsligt sätt, utan gör karriär, är arga och roliga och kaxiga, gör misstag och är som folk är mest. Eller det där sista gäller ju inte hon som blir kidnappad.

Vi pratade mycket om henne och det jag tyckte var jobbigast i Kidnapparen. Nämligen att hon som blir tillfångatagen och fängslad i 25 år föder en massa barn i källaren, och tvingas lämna dem ifrån sig till kidnapparen som säger att han ska sälja dem.

Det är typ två månader sedan jag läste boken men jag funderar fortfarande på barnen och hur det gick för dem. Inte på ett jobbigt sätt men jag bryr mig om dem och vill bli deras mamma? Jag fick liksom väldigt djupa känslor för dem.

Alla runt bordet hade dock problem med att läsa de bitarna. Vilket var skönt att höra eftersom det gjorde att jag inte kände mig som ett överkänsligt freak. Eller i alla fall inte ensam om att vara det.

Vi kom helt osökt in på sannhistorier om barn som kidnappats och bekantas barn som kommit bort på köpcentrum.

Men MEST av allt pratade vi om relationer och jämställd sömn eller framförallt Ojämställd sömn.

Kidnapparen finns både som ljudbok och fysisk bok. Köp den HÄR. Ni får även 30 kr rabatt om ni uppger ”knivlisa” i kassan.

 

Älskar att mitt öra alltid sticker fram.

Vanja the pose-master skulle lära mig att dricka kaffe gulligt.

 

Och jag fick med mig några fler läskiga böcker.

 1. Kan rekommendera Kidnapparen!

 2. Ulrika skriver:

  Kommer aldrig läsa den boken iaf. Pga monster och barn. De ska inte vara i samma bok.

 3. Anna skriver:

  Tack för tipset om Kidnapparen. Blev ett par nätter med extremt dålig sömn då jag inte kunde stänga av (ljudbok). 😂 Ville inte att den skulle ta slut. Hade gärna lyssnat på 17 timmar till om familjens liv på ranchen/resorten! 😃

  Lyssnar på Förföljaren nu. Också riktigt bra!!

 4. Tina skriver:

  Nora Roberts är bäst, jag bryr mig inte om vilken sort huvudpersonen är (man eller kvinna) det handlar om att hon skriver superbra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..