I annonssamarbete med PAMPERS & MAMA

Mina bästa babyshowertips

Ska du fixa en babyshower? Här har du BÄSTA babyshowertipsen.

Min första babyshower var den jag själv fick när jag var gravid med Sixten. Sedan dess har jag blivit rutinerad babyshoware. Mina bästa tips:

Det viktigaste när man ska ha babyshower är:

Blöjtårta 

Tänk vad mycket roligare att byta blöja de typ hundra första gångerna om man får ta blöjorna från ett slott. Det blir liksom EVENT av det hela.

Det här är Harrys och min senaste Pampers blöjtårta, gjord på Pampers New baby.

Harry leker med blöjpersonerna (diaper-sonerna) och kallar dem kissprinsessor och kissprinsar. Han kallar mig för kissdrottning. Jag hoppas att han fortsätter med det resten av livet.

 

Bebisquiz

Gör ett quiz om bebiskunskap som alla är med på. Det finns massor av bra bebisinfo att hitta på nätet. Till exempel att en nyfödd bebis kissar var 20:e sekund, att det största antalet bebisar som fötts av en kvinna är 69 stycken, att en genomsnittlig bebis använder 2700 blöjor per år.

Vilket osökt leder in mig på en tävling ni kan vara med i för att vinna EN ÅRSKONSUMTION blöjor. Gör en egen Pampers-blöjtårta, lägg upp på instagram och tagga #pampersbabyshower samt pinga @pampersworld och @tidningenmama.

Du kan också gå in HÄR och rösta på den blöjtårta du tycker ska vinna i Pampers blöjtårteutmaning. Du som röstar kan vinna Pampers blöjtårtekit.

Gissa bebisbild

Be alla ta med en bild på sig själv som bebis. Den blivande modern (med aktiv modersinstinkt) ska lista ut vem som är vem. För varje rätt får den blivande mamman en voucher på lunch som ägaren till bilden ska bjuda mamman och den kommande bebisen på. Här är jag.

 

Så är din mamma-bok

En sån här bok fick en kompis på en babyshower. Som en Mina vänner-bok. Vill inte skryta (jo) men efter att jag gett det som tips. Det var SÅ kul att läsa svaren.

Alla skriver alltså i boken till den kommande bebisen om det viktigaste om mamman och livet.

Frågorna kan vara typ så här:

Snipptårta

Vi hade en babyshower för min kollega som skulle få barn. Vi gav henne en snipptårta. Den bästa och finaste tårtan jag någonsin ätit. Jag ville ha en snipptårta som bröllopstårta men kom på att det inte passade lika bra. Ett helt vanligt konditori fixade den, även om de blev lite generade på kuppen.

Melonvagn

Jag fick ett mail från en Therese som tackade för att hon fick sno bästa babyshoweridén av mig. Den här melonbebisen gjorde jag i höstas, och Therése gjorde en likadan till sin systers babyshower. Sjukt bra idé till er från mig och Therese.

Skriv hälsningar på blöjor

Låt alla gäster skriva hälsningar och lägg i en massa blöjor. Tänk vad trevligt att gå upp på natten och byta blöja, och så ligger små BREV i blöjorna från folk? Eller skriv något annat om du inte har något snällt att säga. Det här är mina bästa kiss- och bajs-skämt.

 

Förra året tävlade jag ut en babyshower med Pampers, som jag sedan fick vara med på. Här är jag med vinnaren Sofia Springare och hennes gäng. De var typ fem stycken kompisar som var gravida i nästan samma vecka.

Jag överlämnade en blöjtårta som Frida Fahrman hade gjort. Här kan ni se en steg för steg-guide hur man gör en blöjtårta, och här kan ni läsa mer om Pampers blöjor.

 

  1. Emma skriver:

    Men så underbara tips! Nu är det bara vänta på det där samtalet av en nära vän som berättar att hon är gravid så jag kan få planera en grym babyshower.
    Så smart också att ha färdiga frågor som en svarar på istället för en klassisk gästbok. Många har ju så svårt att komma på nått att skriva. Tar med mig det till sonens namngivning i maj, tack.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..