I annonssamarbete med PAMPERS & MAMA

Bästa anledningarna till att ha en BABYSHOWER

Varför ska man ha babyshower?

 

Först och främst: Grattis till Emily Slotte som vann årets blöjtårteutmaning med Pampers!  Här är hennes tårta:

Jag ska berätta lite om varför jag tycker babyshowers är så bra. I punktform eftersom det är bäst.

1. Mamman hajar att det är på riktigt

 

(Brasklapp om att den här punkten kanske gäller bara mig.)

Jag har skrivit om det förr, men jag hade rätt svårt att tro på att det skulle bli en bebis även när jag var höggravid. Jag fattade ju att det var en bebis där, men eftersom jag fick missfall innan jag blev gravid med Sixten var jag ändå liksom lite ”Om allt går BRA vilket man ju aldrig vet om det gör, det kan man faktiskt inte ta för givet”.

Och nu kan jag känna lite att det var så dumt att jag inte bloggade om det. Jag skulle fått så mycket förståelse. Det kändes svårt att hitta någon som förstod, då. Jag försökte några gånger, men alla ba ”eeeh… du har en gigantisk bula i bålhöjd, om du inte märkt det.” Eller så sa väl ingen men ni fattar. När man märker att någon tycker att det är lite tramsigt att noja känns det liksom bättre att inte prata om det alls sen.

I alla fall. På babyshowern. Då kommer jag ihåg att jag för kanske första gången på hela graviditeten vågade tro i alla fall till 97 procent på att det skulle komma ut en levande bebis. Om alla de här personerna tror att det kommer funka, ja men då får jag väl bara lita på dem då. På det sättet var babyshowern extremt viktig.

Magjämförelse på min babyshower.

2. Presenterna

Förr menade man att det bringar otur att ge presenter innan barnet är fött (förr och förr, jag vet inte när förr var men jag läste det någonstans.) En babyshower är ju på så sätt lite som att slå jinxbesatta på käften. Man måste få fira att man ska få en bebis. Ännu en kommersiellt tramspåhitt, säger vissa. Skitsnack. Presenter till ens bebis är bara ren kärlek.

Jag fick Sixtens första retrooutfit.

 

3. Man firar föräldraskapet

När bebisen kommer handlar ALLT om bebisen. Och så vill man ju ha det. Det finns inte direkt utrymme att fira att man blivit mamma och pappa. Det enda man tänker på är ju att det plötsligt har blivit en bebis. Och man orkar knappt tänka på det eftersom det är för konstigt. Därför gör man bäst i att sköta föräldrafirningen då det fortfarande finns någon form av fokus på föräldrar kvar.

Det existerar så vitt jag vet inte många babyshowers för enbart pappor, eller ens för mamman och pappan. Men det borde göra det. Jag har en kompis som fick en babyshower av sina (manliga) kompisar. Så mysigt. Hett tips.

Calle: ”Det var en sjukt rolig överraskning. Oväntat, men så rätt. Man har ju en bild av babyshowers ska vara på ett visst sätt som kanske inte inbegriper öl och bastubad i Hjälmaren, men det går ju det med. Var mycket fint att få fira att bli pappa första gången!”

4. Det är kul

 

Jag tycker egentligen att det är ASjobbigt att bli firad. Men det var en annan grej med babyshower. Det var bara mina bästa vänner och ingen sjöng för mig (mitt jobbigaste). Vi lekte lekar och hade tävlingar och åt kakor liksom.

Läs HÄR för att få fler tips om hur man får en lyckad babyshower.

 

Harry och min näst senaste blöjtårta med Pampers blöjor. Läs här om hur man gör en blöjtårta, och här kan du läsa om Pampers new baby, som är en perfekt blöja att göra tårta av eftersom den är så liten och lättrullad.

Du kan också göra en egen blöjtårta och vara med i tävlingen om en årsförbrukning av blöjor från Pampers. Lägg upp en bild på din bästa blöjtårta (gjord av Pampersblöjor) på instagram. Hashtagga #pampersbabyshower och pinga @tidningenmama och @pampersworld och du är med i tävlingen om blöjor från Pampers för ett helt år.
mama-redaktionen och Pampers väljer den bästa blöjtårtan i slutet av juni. Vinnaren meddelas via instagram. Beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

LOADING..