I annonssamarbete med BOOKBEAT

Hur man gör semestern tusen gånger lättare

Läs tiotusentals böcker i sommar. Du får en månad Bookbeat utan kostnad.

 

Det har alltid funnits EN grej som fungerat lugnande på barnen. Och det är Valium.

Skoja.

Det är när man läser för dem. De kan ha sprungit som galningar kl. 16-20, plus resten av dagen, men när vi börjat läsa på kvällen har de legat (iaf hyfsat) stilla.

Det betyder INTE att de somnar, men det är i alla fall lugnare än annars, och min mysigaste stund på hela dygnet. Man läser böcker och snackar och läser och snackar.

OCH! De blir typ lika lugna och koncentrerade, nu när de själva kan lyssna på böcker.

Vilket innebär att de liksom kan sitta i bilen och lyssna på en spännande bok i stället för att fråga om hur många minuter det är kvar, två gånger per minut.

Och när man inte orkar läsa mer för dem på kvällen, kan man sätta på en bok som någon ANNAN LÄSER. HUR SKÖNT.

Jag läste sjuuukt mycket när jag var barn, och sommarlovsläsningen var extra viktig. Så mycket tid! Det var, vad jag minns, ingen som skrek ”NÄ NU får du inte läsa längre”. Böckerna fick liksom ingen motsvarighet till skärmtid.

Sixten lyssnar nu på Skilltwins, om två fotbollsbröder och deras karriär. Han är ju övertygad om att han ska bli fotbollsproffs, och tycker det är sjukt spännande med inside information från hans egen bransch.

Sixten började lyssna på en bok som heter Star Stable: Ödesryttarna, som handlar om en tjej som heter Lisa och vars mamma har dött i en ridolycka. Det känns LITE VÄL JOBBIGT att han lyssnar på den. Det ligger liksom så nära verkligheten. Jag rider visserligen inte, och jag har inte dött, och Sixten heter inte Lisa. Okej det enda som var likt är att namnet Lisa var med. MEN ÄNDÅ.

Sixtens och Harrys favvos är böckerna om Nina. Speciellt den här om att börja i förskoleklass, som Sixten gör i höst.

Och serien om Mystiska skolan. Harry tycker den är läskig men det är bra för då får jag hålla handen.

Både Harry och Sixten älskar Lasse-Majas detektivbyrå. Tror att det finns typ 30 stycken Lasse-Maja att lyssna på.

Det finns två nytillagda böcker, Bullmysteriet (som handlar om Lasse och Majas allra första mysterium) och Loppmarknaden. Sixten tycker Johan Ulveson har den mysigaste uppläsarrösten i världen. Man ba tack, MIN DÅ?

 

BookBeat har precis lanserat ett familjekonto. Det innebär att upp till 5 personer dela på samma konto. Ett konto kostar nu 149 kronor i månaden per profil, lägger du till familjemedlemmar kostar det 49 kronor extra per månad per profil som adderas.
Hos BookBeat lyssnar och läser du obegränsat och har tillgång till tiotusentals böcker direkt i mobilen.

Prova på Bookbeat en månad utan kostnad. Skapa ett konto på www.bookbeat.se. Ange rabattkod knivlisa vid registrering för att ta del av en fri månad.

 

 

LOADING..