När jag var bitter på alla andra som ammade

Det är så sjukt mycket som händer med Sixten nu. Första tandtappet, börja fritids, och nu FÖRSTA FOTBOLLSMATCHEN. Och i morgon börja förskoleklass.

Alla som kan Sixten det minsta vet ju att han är den som älskar fotboll mest av alla i hela världen. Sedan han var 1 år. När Harry var nyfödd spelade jag fotboll med Sixten HELA dagarna. Det var det enda han kunde tänka sig att göra på vardagarna och han var outtröttlig. Det var INTE jag.

Jag var lika delar stolt och irriterad. När vi var ute stannade det ofta folk och sa typ ”HUR har ni gjort för att han ska bli så där bra”. Då päste jag minsann. Jag hade aldrig varit så impad av någon i hela mitt liv som jag var av min egen son. Men jag var fruktansvärt avundsjuk PÅ ALLA som fick sitta ner och amma sina bebisar. Alla som ba ”åh det gör ont i bröstvårtorna”.

Jag ba men dina vårtor kutar ju inte omkring, de är i samma soffa, du har ont på en och samma breddgrad, vad är problemet. (OBS jättejättestort, jag vet, men jag var ändå avundsjuk)

Alla ba ”Men sätt storasyskonet framför en film när du ska amma, om inget annat funkar”. Jag ba HA. HA. HAAAAAAAAAA.

Men bra på fotboll blev han. I dag hade han sin första fotbollsmatch i livet, med klubbtröja och allt. Han gjorde sex mål på tre matcher. Jag frågade om det var den lyckligaste dagen i hans liv. Han: ”Nej men det verkar vara den lyckligaste dagen i DITT liv.”

Jag är så oklädsamt stolt över honom.

Img 1539.jpg

Ladda ned 1

I vecka 39. När jag inte hade någon aning om hur det skulle komma att bli.

Ladda ned

 1. anna1 skriver:

  Eller det här, ursäkta språket, men jävla rådet alla kommer med att man ska läsa en saga för storbarnet medan man ammar. Är det bara jag som får bebisar som vill amma 16 timmar om dygnet första halvåret kombinerat med storasyskon som vill springa 16 timmar om dygnet? Jag får seriöst fortfarande ett inre raseriutbrott när jag ser det där rådet och då är det ändå 3 år sedan jag ammade (och sprang runt runt runt samtidigt) senast.

  1. Åååå jaaaaaa!!! Så sjukt råd. Läsa!!! Är de från vettet? Tack för att du fattar, tror seriöst inte det är så många som gör det. Har fortfarande aldrig sett någon kuta så mycket som Sixten gjorde då.

 2. Anna skriver:

  Jag ville gärna ha ett aktivt barn! Känns så rejält och hälsosamt på nåt vis. Men skulle inte velat springa efter hen hela tiden, det verkar jobbigt. Rättvist att du nu får utdelning!

 3. Förstår stoltheten på fotbollsmatchen! Måste säga att skolstart i förskoleklass (som för oss skedde i torsdags) också kändes som en rätt big deal, och ett kvitto på att vi går in i en ny fas. Där kändes vår äldste plötsligt både stor och väldigt liten…
  http://diktafan.se/femhundra-barn/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..