ANNONS

HACK! SÅ får du reda på vad ditt barn gjort i skolan + när jag träffade Jonas Hassen Khemiri

/

Jonas Hassen Khemiri har äntligen släppt en ny bok. Pappaklausulen. Har läst alla hans böcker typ dagen efter att de kommit ut. Älskar honom så mycket. Jag blev fruktansvärt avundsjuk när någon berättade att de hade barn på samma förskola som honom. Perfekta vägen in i familjen om man är lite skicklig som jag. Vi skulle först komma på kalas, där skulle han skratta åt mina skämt och vips skulle våra familjer ha kräftskivor ihop.

Läste en intervju med honom på Selmastories.

Där berättar han det smartaste jag någonsin hört.

”När Khemiri sitter vid middagsbordet med sina barn brukar han fråga dem vad de har gjort på förskolan. Vad de har ätit. Vad de har lekt. Men det är svårt för barnen att berätta. Från en bok har han lånat en lek där barnen får säga två sanningar och en lögn.

– Då kan de berätta typ, vi åt chili con carne, Ivanka gjorde en pärlplatteödla och jag blev biten av en T-rex. Om ramen är fiktion så kan vi berätta sanningen.”

Testade på Sixten och Harry. Tyvärr var bådas lögn att de hade blivit uppätna av en T-Rex, men jag fick i alla fall reda på en som har löss och att en i ettan hade blivit kallad till rektorn för att han smällde till någon.

Cached images btdmtech 28

När jag träffade Khemiri en gång och berättade att han föreläste på min journalistutbildning för 13 (!!!) år sedan och alla blev kära i honom (vi var helt galna och pratade om honom i flera veckor).

”Soft” sa han.

Men jag berättade inte att jag en gång drömde att han sa till mig ”Jag vill prata med dig bakifrån”.

4
65

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00