I annonssamarbete med ZENDIUM

Mina bästa tips för att borsta tänderna på barn

Det har aldrig varit lätt att borsta tänderna på våra barn. Jag har säkert sprungit tio mil sammanlagt, jagandes med tandborsten i högsta hugg.

Jag är alltså ingen expert, men jag har kommit fram till vissa saker. Här är mina bästa tips för att dina barn ska få tänderna borstade.

Var inte en normal tant. Var en tant som utrotar tandtroll. Jag vet inte hur ni ser ut då men jag ser ut så här. Det KAN ju även vara därför de springer iväg kom jag på nu.

Räkna. Barn är ju mycket intresserade att räkna saker. Be dem räkna hur många tandborstdrag de hinner göra på två minuter. Det är ingen risk att de borstar för snabbt eftersom de ändå räknar ganska sakta.

Utnyttja tv:n. Låt dem borsta själv först och borsta sedan på dem medan de tittar.

Köp en eltandborste. Den låter, är snabb och är typ som en borrmaskin. Sånt som barn tydligen gillar. Vi har en som alltid är urladdad och alla glömmer ladda den, men den är väldigt älskvärd när den väl funkar.

Ha en god tandkräm. Zendiums för barn är jääääättegod enligt Harry.

Låt barnen använda vuxentandkrämen. Sixten tycker att han är för stor för barntandkräm och vill ha Zendium Extra fresh. Låtsas att den är endast för vuxna men att undantag kan göras, så att den blir väldigt åtråvärd.

 

Vi har använt endast Zendium i ett år nu (Vi fick en decennieförbrukning, eller dezendiumförbrukning som ni så smart påpekade) och kommer förmodligen aldrig byta eftersom det inte finns någon anledning. Tänk Den Med Z, annars kan man blanda ihop den med en annan.

Här är en film jag, Harry och Sixten gjorde, på några olika tandborstarföräldratyper. Vem är du?

 

 1. Sanna skriver:

  Zendium borde promota deras juniortandkräm (+5 år) mer… Stört omöjligt att hitta i fysiska affärer, iaf där jag tittat. Tur att man kan köpa via nätet, synd att föräldrarna ät glömska ibland och ungen får annan tandkräm med bråk och gnäll tills ny tandkräm kommer. Tar gärna en årskonsumtion eller två av den jag också 😉😁

  1. Den är typ min favvo också. Sjukt god.

 2. Li skriver:

  Zendiums barntandkräm går här hemma under smeknamnet ”godistandkrämen”. Klar favorit! Sen att ungarna bara slickar av tandkrämen och anser sig vara klara sen är ju en annan sak…

 3. Mia skriver:

  Det som funkar bäst här är appar med roliga tandborstningslåtar! Colgate har en med en superkäck amerikansk låt, och svenska Folktandvården har ”Rocka munnen”. Sonen älskar dem!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..