Äntligen har jag målat hallen och nu är den inte längre ollad

 

I dag målade jag äntligen hallen. Det har jag tänkt göra länge men har inte orkat.

Det som fick mig att orka var att jag läste på Johanna Kajssons instastories. Hon fick frågan vad man ska tänka på när man köper hus. Hon svarade så bra. Hon sa typ chilla med allt, ta det lugnt, vi har inte bestämt tavlor och möbler och vi har bott här i två år.

Då kände jag ”HAH, jag är inte FÖRLORAD, det finns fler som jag, jag är kanske till och med ganska normal.”

Och DÅ fick jag energi att måla. Jag köpte inte ens färg utan tog en vi redan hade för mer än SÅ orkade jag inte.

Innan var väggarna kräkfärgade. Aprikosa men smutsiga. Och inte någon trendig smutsig nyans utan smuts pga riktigt smuts. KAN ha varit ollningar av alla tidigare ägare.

Img 2345.jpg

Det är ju stökigt men det känns inte ollat längre. Så skönt. Ollade väggar är inte skönt.

Måste måla vita staketet också. Ser massa ollningar nu. Det heter något annat men jag kallar det staket och det är min blogg.

Sen grillade vi.

Img 2335.jpg
Img 2337.jpg

Och det ÄR en ny dag i dag med! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

 1. Sanna skriver:

  Jag – och turligen sambon också- resonerade som så att vi vill inte renovera sönder förhållande eller familjen.

  Visst det händer saker här med, men inte så ofta… Kanske vartannat år. Max!

 2. Ingrid skriver:

  Ahaha! Jag tänker att det är skönt med alla andra som inte heller fixar allt på en gång. <3

  Nu sitter jag dock och tänker på ollade väggar orimligt mycket. hu! Eller sniglade??

  Vi inbillade oss att vi skulle fixa allt i vårt hus innan bebis. Nu är han inte bebis längre… Och vi har hunnit kanske 20 % av huset. (optimistisk uppskattning.)

 3. Maria skriver:

  Känner att jag kommenterar alldeles för sällan (nästan aldrig) i proportion till hur mycket jag läser (nästan alltid).
  En sak du skrev för några månader sen, ang om vilken ålder det är roligast när barnen är i. Jag har känt ända sen barnen var små att NU är bästa tiden, nämen NU är ju ännu bättre, nä nu är det ju ÄNNU roligare. Så har det varit hela tiden och nu är dom 21, 19 och 17. Kan väl ärligt säga att nu känns det typ samma… Så fram till studenten skulle jag säga att det bara blir roligare och roligare!
  Sen en annan sak… Du skrev för länge sen om att ha frysen öppen lite för länge när du är själv hemma, jag gör EXAKT samma och skrattar till och tänker på dej varenda gång! Kram!

  1. Hahaha! Älskar det. Så sjuk grej med frysen. Gjorde det senast igår.

   1. Andrea skriver:

    Vaddå med frysen? Orimligt nyfiken känner jag nu

    1. Maria skriver:

     När jag är själv hemma låter jag frysdörren vara öppen tex om jag ska ta lite iskuber och fylla på vatten igen, jag stänger inte den emellan. Eller skopa upp glass, eller ta fram några skivor bröd ur en påse. Helt ologiskt eftersom det är jag själv som avfrostar frysen OCH betalar elräkningen!

     1. Andrea skriver:

      Men vaddå? Kan man inte göra det om man inte är ensam hemma? Förstår fortfarande inte, så trög 😂

 4. Lo skriver:

  Alltså nu har jag problem med tolkningen. Menar du att tidigare ägare har sprungit runt nakna och petat på alla väggar och staket med sina snoppar? Fair enough i så fall, men jag hade nog också velat måla… Det andra alternativet jag kommer på är någon försvenskad version av ett skateboard trick, men det känns ju också udda att göra på sina väggar…

   1. Lo skriver:

    Hahaha. Skulle ääääälska att veta vad som hände på er kontraktskrivning om mest logiska förklaringen till smuts är snoppmärken.

 5. S skriver:

  Har varit trött på gardinerna i ca 8 år, sydde och hängde upp nya i helgen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..