Är jag inte rädd för Linus ex? Plus: mitt favoritpojknamn

Svar på två kommentarer:

1. Blir du inte rädd att Lovisa läser bloggen och känner igen sin tavla och blir ledsen för att du tyckte den var ful och ville slänga den?

Svar: HJÄLP. JO!!!! När du säger det så där. Jätterädd. Vi pratar alltså om Linus ex tavla som jag skrev om här. Jag skrev ett inlägg en gång förut om att jag var rädd att hon skulle läsa.

Det verkar ju lite harsh att jag ville ha tavlan slängd, men situationen var så här (hej Lovisa):

Vi skulle flytta då (2008) och jag är jättedålig på att slänga saker medan Linus är jättebra och han hade slängt massor av mina saker. Så det var mer av irritation mot Linus, jag ville att hans grejer också skulle slängas, speciellt en gammal flickväns tavla som inte ens skulle make it hela vägen upp på en vägg. Men så vitt jag vet står den fortfarande i källaren.

2. Du skulle ju ge oss en lista på pojknamn till bebisar!

Förlåt, tänker på det ibland. Det ska absolut göras.

Några favvos så länge:

Ture, Tage, Stig.

Jag ville egentligen att Harry skulle heta Stig. Det var nog mitt favorit-pojknamn. Men min farfar hade en bror som hette Stig. Han gick vilse i skogen när han var tre år gammal och hittades för sent. Han skulle ha fyllt hundra år för en vecka sedan.

Det hade kanske varit ett fint sätt att hedra honom, att döpa min son till Stig. Men ni vet ju hur jag är, efter igår. Jag TÄNKER ju för mycket på min farfars bror. Jag har ju tänkt på honom hela livet och ville inte koppla samman min son med något så hemskt. Kändes som att jag skulle put a spell över honom. PLUS, Linus gillade inte namnet så det var aldrig egentligen tal om det. Men om ni kan bortse från min farfars bror, och ni har en partner med samma smak: Döp ert barn till Stig!

Har ni någon mer fråga?

cached-images.btdmtech-8

Lilla finaste Harry.

 1. Vi hade Ture, Tage och Sixten som favoritnamn när sonen föddes! 😁 Så du har väldigt bra smak… Vi landade i Tage ca 1 vecka innan skatteverket skulle komma och ta oss i örat.

 2. Så himla bra att du påminner varje dag!!!! Finns kanske fler än jag med vims-hjärna🤣
  Möjligt att dom andra bloggarna är bra, men tar inga risker. Din är super, mår så gott av att läsa och ditt sätt att prata om och till dina barn ger hopp och gör gott i själen. Sånt bemötande resulterar i fina kloka barn.
  Stor kram på dej❤❤❤

 3. Jag veeet. Min mormors syster hette Elsa men hennes huvud(!!!) blev mosat av ett tåg (förr när man sköt ifrån vagnarna mot en bom liksom) min mormor var fem och såg detta. Nu när jag fick en dotter kunde hon liksom inte få namnet Elsa även om jag tycker det är såå fint!

 4. Jag kan inte sluta tänka på Stig.. Jag har målat upp så många scenarier nu om att han hittades ”för sent”. Stackars lilla Stig😭 I min hjärna har denna pojken så många hemska öden, frös han ihjäl, trillade han ner från något brant, vätskebrist, rovdjur, drunknade han?
  Jag ser min lilla treåriga Aron i kläder från ”förr” irra runt i skogen där vi hade vårt sommarhus. Fy fan för allt hemskt som sker barn. Som bilden på den lilla pojken Aylan som spolades iland på Kos (var det väl?!). Jag kommer aldrig att få bort den bilden från min näthinna. Tänk föräldrarna när man släpper taget.. Ja, du om någon vet väl om alla de här hemska tankarna man får när man blivit förälder. Min fråga.. Vad hände Stig?

 5. För många år sen berättade du om nåt dumt du gjort på en uteservering (?) men sa att du inte kunde berätta vad! Hittar inte inlägget nu, men va vaaaree som hände!!

 6. Alltså jag blir på riktigt sur om ni inte försöker få ett barn till! Slöseri på så himla söta ungar! (Ja, jag vet att du vill, så ok, jag blir inte sur på dig. Men din man får passa sig.)

  Fråga: Pratade ni i början av förhållandet om hur många barn ni ville ha? Har du alltid velat ha minst 3?

  En fråga till: Vad heter barnen i mellannamn?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..