Sixtens briljanta comeback till sur dam (som han tyvärr kom på för sent)

Jag och barnen var på Junibacken hela dagen i dag.

Resor i kollektivtrafik med två barn kan ju fortfarande vara rätt utmanande so to speak. Glömmer ALLTID. Börjar lite svagt med typ regn, försenat tåg, bråk om min telefon, spring och skrik i vagnarna, hopp på mig med leriga skor, tågbyte medan någon oprovocerat kutar iväg åt annat håll, visar sig att han skulle kuta till McDonald’s (que), jag hotar med att vi åker hem på stört om de inte skärper sig (as if att jag skulle verkställa, när vi kommit hela vägen till Stockholm) någon gubbe som är irriterad på att jag har vagn på spårvagnen när det är så knökat (man kan ju undra varför jag har vagn när barnen inte behöver åka, men det är soft att skjutsa matkassar och grejer i den ju).

Då MÅSTE man ju vara på Junibacken hela dagen för att det jobbiga ska bli procentuellt mindre. Vill dock påpeka att på fjärrtåget satt de ner på sina platser största delen av tiden vilket är hugely glädjande.

Älskar Junibacken. Barnen bara klättrar, vi är lyckliga och allt är inhägnat. Ramlar de ner från saker ramlar de på kullersten med typ skumgummiöverdrag.

Förra gången vi var där sa en dam till Sixten att man inte får peta på Karlssons på takets bulle (som han håller i handen). Vi har haft väldigt roligt åt det. Sixten ba ”PETA.. VAD kan hända om jag PETAR på Karlssons BULLE.. Blir han vansinnig eller? Han är en kille med vindkraftverk på ryggen”.

DÖR.

Img 3086.jpg

Jag minns nu plötsligt vad som hände en annan gång jag var på Junibacken och skrev något om att det varit jobbigt men mysigt och kul. En person skrev typ att det var provocerande att klaga när det finns folk som inte kan få barn.

Det finns tyvärr inget mer att klaga på men det är så tråkigt att skriva att det var en fantastisk dag. Men det var det.

Det var release för boken En klurig jul, en julsaga i 24 delar. Den handlar om Ruth som vill ha en kompis. Vi fick höra första kapitlet. MYS.

Img 3057.jpg

Img 3036.jpg

En raffhörna! Harry undrade vad det här var för något. Alltså telefonen. Han pratade först i den som en walkie talkie. Hur skulle han liksom kunna ha någon aning.

Img 3069.jpg

Img 3072.jpg

Spontangos i sagotågskön!

Img 2991.jpg

Img 3062.jpg

 1. Anna skriver:

  Men det är ju som att jämföra äpplen och strutsar! Fattar inte folk som ba, klaga inte på ”random grej” för folk svälter/ kan inte få barn/ har digerdöden/ är allergiska mot pepparkakor. Perspektiiiiv people!

  Däremot vet man ju aldrig riktigt vad folk går igenom så antaganden eller direkta frågor om sånt som kan vara jobbigt tycker jag att man kan vara lite försiktig med.

  Jag och min sambo har kämpat med utredningar, misslyckanden och behandlingar i över tre år för att få barn. Fram till augusti då han gjorde slut, köpte en lägenhet, flyttade och lämnade mig i en andrahandslya. (och troligtvis gjorde oss båda barnlösa för alltid eftersom karolinska nu har förstört våra embryon och hans frysta spermier.)
  När en ny kollega som typ första fråga undrade om jag har några barn känner jag att hen fick skylla sig själv som fick en liten gråtknytt till Anna istället för svar på frågan.

  Meeen det är inte samma sak som när folk ibland behöver pysa lite ånga kring sitt vardagsliv!

 2. Sanna skriver:

  Oh nej! Gud förbarme! Klaga över att barn är jobbiga för att andra inte kan få…

  Har varit med om liknande när jag vid nåt tillfälle varit lite avis på vänner utan barn som umgås, dricker vin, fikar, reser osv i ”lugn och ro”. Fick också höra att jag nog skulle tagga ner och inte klaga, för att man ska tänka på de ofrivilligt barnlösa.

  Hur mycket jag än älskar mina planerade barn och gillar livet med dem och vill helst inte vara utan dem alls, så kan jag faktiskt sakna mitt barnfria liv där man inte fattade vilka tidsoceaner man hade, hur skönt det var att bara bry sigom sig själv och inte oroa sig för sina barn som inte ens fanns då. Så jag ÄR avis på den punkten på mina vänner.

  Men för 17 gubbar – det har jag lärt mig är att ALDRIG yppa liknande i andra sammanhang än där det andra föräldrar som förstår vad man faktiskt menar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..