En svaghet jag alltid sett som starkhet

Nu har vi lämnat Jämtland.

Barnens gästbokhälsning i stugan.

Harry skrev helt själv, som ni ser i min extremt övertydliga moderliga parentes. Gillar även att Harry skrev namnet baklänges. Det gör att jag tänker han har svårt för höger och vänster, som jag. Det är iofs säkert en svaghet, men jag älskar det med mig. Har alltid känt mig speciell pga att jag inte kan höger och vänster.

Till exempel med klockor med visare men utan siffror. Kan inte skilja på 3 och 9, 2 och 10 osv. Måste först tänka vilken hand jag sög på tummen på. Höger. På högersidan sitter 3, på vänstersidan sitter 9.

Ja jag förstår att det är svårt att se det som älskvärt nu när jag ser det i skrift. Här är iaf det älskvärda gästboksinlägget.

Det här med att städa stuga med närvarande barn. Så här såg det ut en minut efter att jag lagt på soffskyddet och kuddar. Allt i en hög inkl barn som inte kramas utan ”skojbrottas” (slutar alltid med gråt).

Hej då älskade stuga.

  1. Hanna skriver:

    Jag kan inte heller höger och vänster och klockor utan siffror har jag gett upp (analoga klockor är tillräckligt kluriga även med siffror). Kan för mitt liv inte förstå vitsen med sådana. Om nån frågar vad klockan är när det bara finns en sån klocka svarar jag alltid att klockan är fem.
    Att ha svårt för höger och vänster samt analoga klockor kan vara tecken på dyskalkyli, dvs att man har svårt för siffror på samma sätt som att man har svårt för bokstäver vid dyslexi.

  2. Linda skriver:

    Googlade det där med att skriva spegelvänt, eftersom jag också gjorde det som liten och ville få bekräftat att bara genier gör så (och för att klockan är ett och jag inte kan somna). Det är tydligen vanligt bland barn och har ingen korrelation med intelligens 😞

    Finns intressanta teorier om vad det beror på, om du har tråkigt och vill ha något att läsa på internet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..