Äntligen PMS-medicin (dock kan jag inte ta den.. ELLER?)

FÖRLÅT för medicininlägg, men HAR vi någon medicinexpert här?

Jag har äntligen efter en massa år lyckats gå iväg till doktorn och få Premalex utskrivet. Det var ju mycket lättare än jag trodde. Jag hade hört att man först måste göra en utredning i tre månader. Utredning och utredning, men att man skulle fylla i ett formulär varje dag i tre månader innan det eventuellt kunde bli tal om medicin.

Jag behövde bara berätta i fem minuter om hur jag mår när jag har PMS, sedan sa hon ”nämen lilla stackare, så ska du ju inte ha det. Här har du Premalex.”

Åh GUD vad jag älskar när vårdpersonal bryr sig.

TYVÄRR visade det sig senare när jag googlade, att man inte kan ta Atarax samtidigt, och Atarax tar jag för att sova på nätterna (jag tar max 10 mg/dygn, maxdos för vuxna är 100 mg/dygn).

Det är något med hjärtat (risk för QT-förlängning hos båda) och att medicinerna påverkar varandra.

Jag har pratat med två olika läkare, en säger att det är lugnt, och den andra säger att det INTE är lugnt. HUR SKA MAN DÅ VETA?

När jag googlar hittar jag både att kombinationen kan orsaka hjärtstillestånd (hjärtstillestånd verkar ju severe) OCH att folk fått kombinationen utskriven samtidigt.

Jag tenderar ju att lyssna på läkaren som sa att det är lugnt. Om det var hjärtstilleståndallvarligt i små doser (jag käkar max 10 mg Atarax/dygn) skulle väl inte läkare skriva ut dem tillsammans? Jag har inga hjärtproblem sedan tidigare förutom att det blivit krossat ett par gånger. Samtidigt står det på janusinfo att kombinationen SKA undvikas. Varför skriver då läkare ut? För att de inte vet eller för att det inte är så farligt?

Longshot kanske, men finns det någon som VET något om detta? Läkare? Någon med egen erfarenhet? Någon som käkar båda och inte är hjärtdöd? Någon som ÄR hjärtdöd men kan spökskriva?

Och om man inte kan kombinera, finns det någon annan bra kombo (jag vill sova och strypa PMS:en lite, det är det enda jag begär.)

Jag MÅSTE ju inte ta Atarax de dagar jag tar Premalex heller, men jag har rätt nyligen börjat och jag kan ÄNTLIGEN sova 7 timmar i sträck. VILL INTE SLUTA. Och vissa som får Atarax utskriven tillsammans med Premalex fick det för att Premalex kan orsaka sömnstörningar. ORKA.

TACK!!!

Min och HejhejVardags PMS-film:

 1. Sellerijuice!!!!! Testa! Har hjälpt mig enormt mycket mot just sömnsvårigheter och pms…jag tror på dig!!

  1. ok!! jag ska testa de kanske.. googlar lite.. Dödar ju inte att testa.

 2. Linda skriver:

  Läs Kaos i kvinnohjärnan av Mia Lundin. Förändrade min värld. Min pms har bara blivit värre och värre efter barnen men från att ätit flera olika läkemedel mot pms och olika hormoner så använder jag nu bara bioidentisk progestoronkräm. Kom fram till att jag var väldigt östrogendominant, vilket jag tro är väldigt vanligt vid pms, och nu är min pms i princip helt borta. Eller i varje fall under kontroll😊 Gå gärna till någon som jobbar med helheten (funktionsmedicin) vilket jag tyvärr anser att sjukvården inte gör så mycket idag. Ser bara till symptomet och försöker dämpa det istället för att gå till botten med orsaken och se helheten i kroppen. Det kan bli så mycket bättre och det är vi värda! 💪🏼

 3. Anne skriver:

  Byt atarax mot lergigan 👍

  1. Samma interaktion tyvärr!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..